24 / 07 / 2024

faturalarla ilgili kararlar

faturalarla ilgili kararlar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,Yargıtay’ın abonelerden elektrik faturaları üzerinden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına ilişkin nihai kararını değerlendirirken, “Yargıtay,adli davalara bakar. Danıştay,idari davaları karara bağlar.

Bakan Murat Kurum açıkladı: Fahiş kira artışlarına çözüm!

Bakan Murat Kurum açıklama yaptı. Artan kira fiyatları için vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kira artışları ile ilgili kararlar verildi. Yüzde 25’lik zam sınırı kalkacak mı? İşte tüm konuyla ilgili detaylar…

Emeklilere o bankadan büyük müjde. 9.200 TL'ye kadar çıkardılar. Şimdi bakın

Bankalar emekli promosyon miktarlarıyla ilgili kararlarını açıklamaya devam ediyor. Finansbank'tan da emekli promosyonu hakkında önemli bir adım geldi. Banka promosyon miktarında 9 bin 200 TL düzenlemesi yaptı.

Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden sonra faturalarla ilgili flaş bir açıklama! Kimliğini alan koşsun!

Yeni bir fatura desteği duyurusu yapıldı ve bu destek vatandaşların cebini rahatlatacak. E-Devlet üzerinden başvuru yaparak elektrik faturası desteği almak mümkün olacak. Destek tutarı, ailede yaşayan kişi sayısına göre belirlenecek.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

EYT’nin detayları şekillenmeye başlıyor! Emeklilik şartı için bu tabloda olabilirsiniz! Emeklilik için hemen buraya...

Milyonlarca vatandaş yıl sonunda netliğe kavuşması beklenen EYT ile ilgili kararları büyük bir heyecan ile bekliyor. EYT’de ‘kademli geçiş’ detay ise akıllarda soru işareti yaratıyor. İşte detaylar…

Fatih Dönmez'den son dakika açıklaması! Doğalgaz ve elektrik faturaları...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, faturalarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Dönmez neler söyledi? İşte o açıklamalar..

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Acele kamulaştırma kararları TBMM'de!

Acele kamulaştırma kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Nilüfer Belediyesi'nden OSB'lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak, ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz" dedi. Erdem, OSB'lerin emlak vergilerinden muafiyetiyle ilgili kararlar sebebiyle kaynak kaybı yaşadıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirim müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında kira düzenlemeleriyle ilgili kararlar aldı. 

faturalarla ilgili kararlar Haberi

faturalarla ilgili kararlar


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz,Yargıtay’ın abonelerden elektrik faturaları üzerinden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına ilişkin nihai kararını değerlendirirken, “Yargıtay,adli davalara bakar. Danıştay,idari davaları karara bağlar.


Elektrikteki kayıp-kaçakda idari bir konu olduğu için Danıştay’ın görev alanındadır. Yüksek yargı,birbirlerinin görev alanlarına tecavüz etmemeli” dedi. Yargıtay’ın kayıp-kaçağın yanı sıra iletim ve dağıtım gibi bedellerin de alınamayacağı yönünde kararları olduğunu anımsatan Yılmaz, bu arada yeni bir yasa hazırlığı haberini de verdi. Yılmaz, “Kayıp-kaçak ve tarifeyi oluşturan unsurlar konusunda bir yasa hazırlığı var. Aboneden alınacak tüm bedeller tek tek sayılacak. Kayıp-kaçak tarifenin ayrılmaz bir parçasıdır”diye konuştu. Yılmaz’ın sözünü ettiği bu yasanın çıkması halinde kayıp ve kaçak bedeli kanunda tarifeyi oluşturan kalemler içinde yer alacağı için davaların da önükesilecek. 


“ŞAŞIRIP KALIYORUM”


Yılmaz, kayıp-kaçakla ilgili Danıştay’da bir davanın...