30 / 08 / 2024

Kamp alanı veya karavan parklar ile ilgili yeni karar çıktı!

Kamp alanı veya karavan parklar ile ilgili yeni karar çıktı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile beraber kamp alanları ve karavan parklarla ilgili yeni kararlar alındığı açıklandı.



Tamamı mobil evlerden oluşan tesislerde, turizm tesislerinin yerleşim düzenini gösteren bir kroki aranacağı belirtildi. Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandığı ifade edildi. 

haber7.com'da yer alan habere göre; mobil evlerle ilgili tanımlamanın yapıldığı maddeye, "yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan" ifadesi eklendi. Düzenlemeyle, tamamı mobil evlerden oluşan tesislerde, turizm tesislerinin yerleşim düzenini gösteren bir kroki aranacak.

Kamp alanı veya karavan parklar ile ilgili yeni karar çıktı!

YENİ DÜZENLEMELER GELDİ

Mobil evlerde konaklama birimleri yaygın yerleşim düzeninde oluşturulacak ve her bir konaklama birimi en az 250 metrekare alan içinde yer alacak. Konaklama birimindeki lokanta, kafeterya, kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içinde yer alamayacaklar.

Yönetmeliğe, sabit yapı içermeyen, kamp alanı veya karavan parkı olarak kullanılacak turizm tesisleri hakkında da düzenleme yapıldı. Sabit yapı içermeyen konaklama amaçlı mesire yeri ve konaklamalı orman parklarında yer alacak konaklama üniteleri, yalnızca taşınabilir çadır ya da karavan park alanı şeklinde düzenlenebilecek. Bu alanlarda kampçı ünitesi başına hesaplanacak alan 80 metrekare, her ünite iki kişilik olacağı kaydedildi. 

BİM 3-4 Eylül 2024 aktüel ürünler listesini paylaştı! BİM'e çekme karavan ve trambolin geliyor...

İzmir Büyükşehir'den karavan kararı: İnciraltı ve Karşıyaka’da 433 karavan tahliye edildi!

Karavan sektörü yerel yönetimlerden destek bekliyor!

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

 


Geri Dön