19 / 05 / 2024

faytoncu çetesi

faytoncu çetesi

Büyükada’da bir grup faytoncu hakkında ‘tefecilik’ suçlaması ile dava açıldı. İddialara göre, ödenmeyen senetlere karşılık aralarında yalı ve otelin de bulunduğu mağdurlara ait 40 gayrimenkul faytoncu çeteye geçti.

TOKİ Başkanı Bulut açıkladı: Reçetesi var!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, TOKİ yapılarının nasıl bir reçeteyle inşa edildiğini anlattı. İşte detaylar!

Diyarbakır'da kripto para çetesi çökertildi!

Son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan kripto para dolandırıcılığında Diyarbakır öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Hafta sonu kentte yapılan operasyonda vurgun yapan çete çökertildi. 

Gayrimenkul sektörünün 2021 ütopyası!

GİSP Başkanı Hakan Gümüş, 2021'de gayrimenkul sektöründe geliştirilmesi gereken konuları listeledi. İşte İşte GİSP Başkanı Hakan Gümüş'ün 19 maddelik gayrimenkul sektörü reçetesi...

Sahte KİPTAŞ çetesi ucuz fiyat vaadiyle vatandaştan para topladı!

İstanbul'da kendilerini KİPTAŞ ve banka görevlisi olarak tanıtan bir çete,  FETÖ'cülere ait olduğunu öne sürdükleri daireleri ucuz fiyata verme vaadiyle vatandaşlardan para topladı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çetesi operasyonu: 50 gözaltı!

İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında, yüzlerce vatandaşı mağdur ettikleri iddia edilen kişilere Emniyet Müdürlüğü tarafıdan operasyon düzenlendi. Operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Adana'daki arazi çetesi 'Akbaba' operasyonuyla yakalandı!

Adana'da, suç örgütü kurup çiftçilerin arazilerine el koyan, sahte belge düzenleyip gerçek sahipleri adına kredi çekenler, polisin 'Akbaba' adı verdiği operasyonla yakalandı.

Büyükada’da fayton çetesi davası! Ada ada kondular!

Büyükada’da bir grup faytoncu hakkında ‘tefecilik’ suçlaması ile dava açıldı. İddialara göre, ödenmeyen senetlere karşılık aralarında yalı ve otelin de bulunduğu mağdurlara ait 40 gayrimenkul faytoncu çeteye geçti.

Emre Özkaya: Gayrimenkulün reçetesi faizsiz finans sistemi!

Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özkaya, 2019'da gayrimenkulün reçetesinin faizsiz finans sistemi olacağını söyledi. Özkaya, sistemle gerçekleşen satışlarla sektörün nefes alacağını açıkladı.

Yeni havalimanındaki eylem provokasyon mu?

Kaos çetesi 40 gün sonra açılacak İstanbul’un yeni havalimanında sahneye boy gösterdi. Terör örgütü üyesi 405 kişi sahte kimlikle gelerek havalimanı işçilerini provoke etmeye çalıştı. 

İpotek çetesi iş adamı Garip Kar'ı dolandırdı!

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki villasının içi görüntülendi!

Adnan Oktar Çetesi'nin Çengelköy'deki villasının içi görüntülendi. İstanbul Boğazı manzaralı milyon dolarlık köşkte, lüks yaşamından izler bulunuyor. 

Adnan Oktar'ın Pembeköşkü'ne el konuldu!

Şantaj çetesi kurmakla suçlanan Adnan Oktar'ın mal varlığına el konuldu. Oktar'ın Kandilli'deki saray yavrusu evinde padişah tahtları bulunuyor.

İstanbul'da vefat eden doktorun milyonluk mirasına çökmüşler!

Vefat eden doktor Hatice Güzin Göllü’nün banka hesaplarındaki 2 milyon TL’yi çeken, 25 milyon TL değerindeki gayrimenkullerine el koyan ve aylık 60 bin TL’lik kira gelirlerini sahte belgelerle toplayan miras çetesi yakalandı.

faytoncu çetesi Haberi

faytoncu çetesi

Büyükada’da ‘Laçinliler’ olarak anılan bir grup faytoncu hakkında ‘tefecilik’ suçlaması ile dava açıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Adalar Cumhuriyet Savcısı Ömer Lütfü Savaş, Yalçın Al (68) ile oğulları Gürkan Al (35) ve Emir Al’ın (29) da aralarında bulunduğu ve ‘Laçinliler Grubu’ olarak anılan 45 kişi hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, aynı zamanda faytonculuk da yapan Al ailesi ‘tefecilik’le suçlandı. Sanıkların, Ada’daki bazı işadamlarına ve faytonculara, senet karşılığında yüksek faizle para verdikleri iddia edildi. Dava dosyasına göre ödenmeyen senetlerden bazıları için mağdurlara ait, aralarında yalı ve otelin de olduğu 40 kadar gayrimenkul çeteye geçti.  Soruşturma kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Aramalar sırasında, çok sayıda çek, senet ve alacak bilgilerinin yer aldığı ajandalar ele geçirildi.

Aldığı borçlara karşılık verdiği senetleri...