21 / 05 / 2024

fed faiz mi artıracak

fed faiz mi artıracak

FED New York Şube Başkanı Dudley: "Hedeflerimize ilerledikçe parasal destek politikamızı kademeli olarak azaltabiliriz. FED'in bu sene faiz artırma kararı alması, geçen seneye kıyasla daha öngörülebilir durumda" dedi.

Parası olanlar borsaya mı faize mi yatırmalı? Uzmanı açıkladı

Borsa’da yükseliş sürerken, mevduat faizi getirisi birçok yatırımcıyı cezp etmeye devam ediyor. Parası olanlar ise yatırımını nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırıyor? Borsa mı faiz mi diyenler için o sorunun cevabı geldi.

Faiz mi? Temettü mü? 

Mevduat faizlerinin adeta zirve yaptığı şu dönemde yatırımcılar da faiz mi yoksa temettü mü diye merak ediyor. İşte Borsa Filozofu'nun konu ile ilgili o paylaşımı...

Konut fiyatları geçen yıl yüzde 75,5 arttı: Yüzde 50 faiz mi karlı, konuttan kira geliri almak mı?

Merkez Bankası konut fiyat endeksinin, Aralık ayında yıllık bazda yüzde 75,5 arttığını açıkladı. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı, faiz mi? 

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

Dün açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı öncesi altın düşerken bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları.

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Fed faiz indirimlerine ne zaman başlayacak? İbre mayıs 2024’ü gösteriyor!

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken, Fed’in para politikasında sıkı duruşa devam etmesi bekleniyor. Fed’in mayıs 2024 tarihinden itibaren faiz indirimlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika... Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı açıklandı: Yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit kaldı

Fed, politika faizini beklentilere uygun bir şekilde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında olmak üzere 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit bıraktı.

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

Piyasalar merakla Fed faiz kararını bekliyor. Fed'in faiz kararı piyasalar üzerinde etkili olması beklenirken altın fiyatları bugün düşüşe geçti.  Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? 31 Ekim Salı altın fiyatları.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

fed faiz mi artıracak Haberi

fed faiz mi artıracak

 ABD Merkez Bankası (FED ) New York Şube Başkanı William Dudley, ekonomi şu anki gidişatına devam ederse FED'in bu yıl bitmeden faiz artırımına gidebileceğini bildirdi.


New York'taki Lotos Club'da konuşan Dudley, FED'in faiz politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


"Ekonomi şu anki gidişatına devam ederse bu yıl bitmeden faiz artırımı olacağını tahmin ediyorum." diyen Dudley, FED'in geçen yılın aralık ayında faiz artırım kararı almasıyla ilgili olarak, bankanın para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin faizleri yükseltme konusunda emin olmadığını ifade etti.


Hedeflerine yönelik iyi gelişim gösterdikleri bu yılda, kontrolde olduklarını ispat ettiklerini aktaran Dudley, "Hedeflerimize ilerledikçe parasal destek politikamızı kademeli olarak azaltabiliriz." diye konuştu.


FOMC'de oy kullanma hakkına sahip olan Dudley, şu an yüzde 0,25-0,50 aralığında bulunan faiz oranının 0,25 baz puan artırılmasına ilişkin, "Büyütülecek bir...