06 / 05 / 2024

Fed hazine tahvili

Fed hazine tahvili

Fed, sınırsız olarak hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı gerçekleştireceğini açıkladı...

Fed hazine tahvili ve konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…

Fed hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımı yapacak!

Ekonomiyi desteklemek için yeni genişleyici önlemler paketi açıklayan Fed, limitsiz miktarda hazine kağıdı ve mortgage menkul kıymeti alımı yapacağını duyurdu…

Küresel tahviller son 15 yılın zirvesinde!

Amerika 30 senelik hazine tahvili, 2023’ün başından bu yana maksimum seviyesine ulaştığı gibi aynı zamanda 2011 yılından bugüne kadarki en yüksek noktaya ulaştı. Diğer referanslar da 2008 yılı seviyelerine dönüş yaptı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan Fed’e mesaj! Net sinyal vermesi gerek!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed yetkililerinin Jackson Hole'daki konuşmaları sırasında ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında net bir şekilde sinyal vermeleri gerektiğini kaydetti.

Hazine devlet tahvili için ihaleye çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek. Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, ihalede 2 yıl (679 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştireceğini duyurdu.

Hazine, altına dayalı kira sertifikası ihraç etti!

Geçtiğimiz gün 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Hazine 5 yıl vadeli kira sertifikası satacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 4 devlet tahvili ihracı gerçekleştirecek ve bir kira sertifikasını doğrudan satacak...

Hazine, altına dayalı kira belgesi ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 1,15 kupon ödemeli 8.693 kg altın karşılığı Altın Tahvili ve 6 ayda bir yüzde 1,15 kira ödemeli 9.827 kg altın karşılığı Altına Dayalı Kira Belgesi ihracı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 24 Mart 2021 valör tarihli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapacak...

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılarla ilgili altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı tamamlanacak.

Hazine'den avro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurumsal yatırımcılara yönelik avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı yapıldı.

Fed hazine tahvili Haberi

Fed hazine tahvili

ABD hazine piyasasında Mart'ta günlük işlem hacmi ortalama 600 milyon dolar seviyelerinden 1 trilyon dolara kadar çıktı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; finansal piyasaların tıkanması sonucunda, banka kredilerinden faydalanma eğilimine giren şirketler sebebiyle, bankaların Hazine ve diğer menkul kıymetleri satmasının engellenmesi için Fed, ilk etapta piyasalara vadeli repo işlemleri aracılığıyla 1,5 trilyon dolarlık likidite enjekte edeceğini duyurdu.

Fed, 17 Mart'ta ABD'li şirketlerin ticari menkul kıymet piyasası yoluyla borçlanma imkanını yeniden başlatırken, küresel ölçekte dolar likiditesi sağlanmasını güvence altına almak için merkez bankalarıyla yeni swap hatları oluşturdu. Son olarak da Fed, sınırsız olarak 23 Mart'ta hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

ABD'de konut kredisi kullanımda artış!

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe...