06 / 05 / 2024

fed kredi

fed kredi

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi, mayıs ayından bu yana en düşük değerde.

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in, politika faizini sabit tutması ve Temmuz'da 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun Banka'nın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği de belirtiliyor.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Fed küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında düzenlemeye gitti!

ABD Merkez Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında, minimum kredi ölçeğini 250 bin dolardan 100 bin dolara düşürdü.

Fed işletmelere yönelik kredi programını başlattı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek için uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programı kapsamında bankaların başvurularını almaya başladı.

Fed'in kozları sınır tanımayacak!

Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Marey, "Fed, gelecek aylarda özel kredi programlarını genişletmeye odaklanabilir." dedi.

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

Fed'den 2,3 trilyon dolarlık kredi desteği için ilave adım!

ABD Merkez Bankası (Fed), Kovid-19 pandemisi nedeniyle ekonomiyi desteklemek için 2,3 trilyon dolara kadar kredi sağlayacak ilave eylem kararı aldı.

FED'den faiz artışı uyarısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) kredi artışı konusunda uyardı. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, bu yıl üçten fazla faiz artışı gerçekleşebileceğini belirtti.

Moody's, FED'in bugün faiz oranlarını artırmasını bekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklamasında, FED'in bugün ve yarın alacağı kararla faizleri 25 baz puan artırmasını bekleniyor.

fed kredi Haberi

fed kredi

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi, özellikle 27 Temmuz'daki FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, şimdi o düşüş gerçekleşti. Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayında gördü.

Dün ABD'de beklentilerin altında kalan enflasyon verisinin ardından gelişen ülke kredi risk primlerinde aşağı yönlü hareket başladı, buna bağlı olarak Türkiye'nin de 5 yıllık kredi risk primi (CDS) de düşüşünü sürdürerek 664 puana indi.

ABD Merkez Bankası FED, özellikle yılbaşından bu yana enflasyonla mücadelede etkili adımlar atmaya devam ediyor. Bu yönde atılan adımlar ve beklentiler, yatırımcıların kararları üzerinde de etkili oluyor.

Son dönemde ülkede güçlenen resesyon endişeleri, FED’in politika alanını daraltacağı ve keskin hamlelerden kaçınmak zorunda kalacağına yönelik beklentileri öne çıkarttı. Açıklanan son verilere göre ABD'de enflasyonun son 41 yılın zirvesinden...