30 / 04 / 2024

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.



Faiz artırımındaki şahin tutumu ile tüm piyasaların ve küçük büyük bütün yatırımcıların dikkatle takip ettiği Fed'in faiz artırımı kararına ilişkin dikkat çekici bir tahmin geldi. Fitch'in küresel pazarlarla ilgili büyüme ve enflasyon tahminlerinin yer aldığı raporda, politika faizlerinin beklenenden çok daha hızlı arttığı belirtilerek, Fed'in yılsonuna kadar faiz oranını yüzde 4'e çıkaracağı ve 2023 yılı boyunca da orada tutmasının, beklendiği yer aldı. Raporda yüksek ve kalıcı enflasyonun ve sıkı işgücü piyasalarının ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) son aylarda daha şahinleşmesine neden olduğu vurgulandı. Rapora göre; Avrupa Merkez Bankası'nın yeniden finansman oranını Aralık ayına kadar yüzde 2'ye yükseltmesi, İngiltere Merkez Bankası'nın ise faizi Şubat 2023'e kadar 3,25'e çıkarmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye için 2023 ve 2024 enflasyon tahmini ne?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön