21 / 05 / 2024

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.



İngiltere ve ABD'de resesyon, Çin toparlanamadı

 Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun eylül sayısını "Arz Şokları ve Enflasyon Dünya Ekonomisini Sert Bir Şekilde Vuruyor" başlığıyla yayımlayan Fitch, küresel ekonomiye ilişkin tahminlerini ise düşürdü.

Raporda, gaz krizinin, yükselen enflasyonun ve küresel çapta para politikalarındaki sıkılaşmanın da ekonomik beklentilere ağır bir darbe vurduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca Euro Bölgesi ve İngiltere'nin bu yılın sonlarında resesyona girmesi, ABD'nin de 2023 ortalarında hafif bir resesyon yaşaması beklentisine yer verildi. Çin ekonomisine dair beklentilerin ise aşağı yönlü revize edildiği raporda, Çin ekonomisinin Covid-19 önlemleri ve gayrimenkul sektöründeki çöküş nedeniyle toparlanmasının sınırlı kaldığı ifade edildi.

 

Dolarda dananın kuyruğu ay sonunda kopacak

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon mesajı: Beklentinin üzerinde uzun süre kaldıkça risk büyür

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön