21 / 05 / 2024

faiz kararları

faiz kararları

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.

15 bin TL ile 30 bin TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar? 

Türkiye'de bankacılık sektörü, Merkez Bankası'nın son faiz kararları ile beraber hareketli günler geçiriyor. Buna göre, gerçekleştirilen yeni politikalar ve sıkılaştırma adımları, bankalar arasındaki mevduat faizi rekabetini de arttırdı. Buna göre, özellikle, 15 bin ile 30 bin lira arası mevduat yat

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bu yıl içinde faiz kararları ile ilgili beklentilerini açıkladı. Yabancılar faiz indirimlerinden TCMB'nin faiz indiriminden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

2024’te en fazla kazanç sağlayacak 3 emtia belli oldu! Hangi emtialar kazandıracak?

İsrail-Hamas çatışması ile merkez bankalarının faiz kararlarının emtia piyasaları üzerindeki etkilerini Emtia uzmanı Zafer Ergezen değerlendirdi. “Gelecek yılın ilk çeyreği zor geçecek” şeklinde konuşan Ergezen, El Nino hava olayının etkisiyle pamuk ve şekerde yaşanacak üretim açığına vurgu yaptı.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Hiç çalışmadan her ay düzenli olarak 9 bin 848 TL kazanmak mümkün! Yapmanız gereken tek bir şey var!

Son zamanlarda mevduat faizlerindeki artış, yatırımcıların ve tasarruf sahiplerinin ilgilisi çekiyor. Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararlarından sonra, özellikle TL mevduatlarına ilgi arttı. Peki, hangi banka yüzde kaç faiz veriyor? İşte banka banka mevduat faiz hesabı...

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararları sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolarda yukarı yönlü hareketlilik görülürken yatırımcılar 'dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırmaya başladı.

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Merkez Bankası ve FED kararları öncesi son uyarı

Bugün Amerika Merkez Bankası (FED) ve yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. İşte bu önemli gelişmelere dair piyasa değerlendirmesi yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in görüşleri...

Altının şifresi çözülüyor! 10 dev kurum açıkladı! Ekim ayında bu rakamlar tek tek görülecek! 

Altın piyasasında dalgalanmaların görüldüğü şu günlerde tahminler de peş peşe gelmeye devam ediyor. Ons altın üzerindeki baskı devam ederken gözler Merkez Bankalarından gelecek faiz kararlarına çevrildi. Altın fiyatları yükselecek mi?

Emtia piyasasında sert dalgalanmalar!

Emtia piyasası, sert dalgalanmaların meydana geldiği bir haftayı geride bıraktı. Merkez bankalarının açıkladığı faiz kararları ile belli olan makro ekonomik verilerinden sonra emtia piyasasında karışık bir seyir izlendi. İşte detaylar...

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Faiz ve borsa yükseldi, dolar ve altın rekor kırdı! En çok kazandıran hisseler 17-21 Temmuz'da parlayanlar listesinde!

17-21 Temmuz haftasında Borsa İstanbul dalgalıydı. Yatırımcılar, karmaşık tablo ve yükseliş-düşüşlerle karşılaştı. Merkez Bankası faiz kararları dolar/TL kurunu rekor seviyelere taşıdı. Dolar ve altın fiyatları da oynak seyretti.

Kredi kartı kullananlar 2 gün sonra limitler değişecek! 

Türkiye vatandaşlarının merakla beklediği faiz kararları sonunda açıklandı. Bu kararlar kredi kart kullanımını da etkiledi. Kredi kartlarında yeni limitlerin değişmesine son iki gün kaldı. Kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren bu limitlerde alınan son karar belli oldu, işte detaylar…

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

faiz kararları Haberi

faiz kararları

Faiz artırımındaki şahin tutumu ile tüm piyasaların ve küçük büyük bütün yatırımcıların dikkatle takip ettiği Fed'in faiz artırımı kararına ilişkin dikkat çekici bir tahmin geldi. Fitch'in küresel pazarlarla ilgili büyüme ve enflasyon tahminlerinin yer aldığı raporda, politika faizlerinin beklenenden çok daha hızlı arttığı belirtilerek, Fed'in yılsonuna kadar faiz oranını yüzde 4'e çıkaracağı ve 2023 yılı boyunca da orada tutmasının, beklendiği yer aldı. Raporda yüksek ve kalıcı enflasyonun ve sıkı işgücü piyasalarının ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) son aylarda daha şahinleşmesine neden olduğu vurgulandı. Rapora göre; Avrupa Merkez Bankası'nın yeniden finansman oranını Aralık ayına kadar yüzde 2'ye yükseltmesi, İngiltere Merkez Bankası'nın ise faizi Şubat 2023'e kadar 3,25'e çıkarmasının beklendiği kaydedildi.

Türkiye için 2023...