17 / 05 / 2024

FED politikaları

FED politikaları

Kürşat Tuncel: Başlık anlaşılmaz mı geldi? Bunun için önce devridaim makinesinin ne olduğunu bilmemiz gerek. Temel fizik eğitimi almayan birçok mucit tarih boyunca sonsuz enerji makinesi yaptığını iddia etti

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in, politika faizini sabit tutması ve Temmuz'da 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun Banka'nın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği de belirtiliyor.

Bank of America'dan 2023 işsizlik şoku öncesinde hisseleri satın tavsiyesi!

Bank of America stratejistleri hisse senedi yatırımcıları işgücü piyasasında görülen soğuma ve Fed politikalarında daha yumuşak bir duruş yaşanacağı beklentileriyle ortaya çıkan iyimserliğin haddinden fazla olabileceğini söyledi.

İslam Memiş açıkladı! Altın ve dolar ne zaman düşecek, FED faiz artıracak mı?

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın ve dolar düşecek mi, FED faiz artıracak mı?” sorularına yanıt vererek yatırımcılara tavsiyede bulundu.

Altın fiyatlarında Fed depremi!

Altın fiyatları Ukrayna'yla ilgili endişelerin neden olduğu güvenli liman talebinden sonra hafta içinde artış kaydetse de Fed'in dün Mart'tan itibaren faiz artırımlarının başlayacağı sinyali vermesiyle beraber sert değer kaybetti.

Fed, faiz oranlarını sabit bıraktı!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Peki şimdi neler olacak? İşte ayrıntılar...

Fed'den kripto para raporu!

ABD Merkez Bankası (Fed), merkez bankası dijital para birimini çıkarmanın potansiyel yararları ve riskleriyle ilgili bir rapor hazırladı.

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Altın fiyatları, tahvil getirilerinin iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla düştü. Tahvil faizlerindeki bu yükselişte Fed'in daha hızlı sıkılaşacağı beklentileri ve politika yapıcıların açıklamaları etkili oldu.

Bitcoin'de Fed depremi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aldığı kararlar sonrasında Bitcoin önderliğinde başlayan düşüş devam ediyor. 

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

Fed’in para politikalarını sıkılaştırmasıyla doların öne çıkmaya başlaması kripto paralarda geri çekilme sürecine girilmesini sağladı. Fakat düşük seviyeleri alım fırsatı şeklinde gören büyük yatırımcılar da bulunuyor. 

Fed kararı Bitcoin'i nasıl etkiledi? 

ABD Merkez Bankası Fed'in faizi sabit bırakıp tahvil alımlarını 15 milyar dolar düşürmesi, kripto para piyasasında bir hareketlilik yaratmadı.

Volkan Bozay: AB uyum politikalarını yakından takip ediyoruz!

7. İstanbul Karbon E-Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Karbon Yönetimi ve Endüstri” oturumunda önemli açıklamalar yapan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay Türk çimento sektörünün uyum süreci çerçevesinde Avrupa Birliği iklim ve çevre politikalarını yakından izlediğini kaydetti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'den kripto para eleştirisi!

Kripto paralara yönelik sert eleştiride bulunan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, kripto paraların yüzde 95'i için dolandırıcılık olduğunu söyledi. 

Fed Group İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Fed Group İnşaat Limited Şirketi  Büyükçekmece’de  100 bin TL  sermaye ile Mehmet Emin Taşdemir, Kenan Güner, Mehmet Emin Taşdemir tarafından kuruldu.

FED politikaları Haberi

FED politikaları

Basit olarak devridaim makinesi kendi kendine sonsuza dek çalışan makinelerdir. Yani enerji girişinden daha fazla enerji çıkışı sağlayan sistemlerdir, ama bu makineler, fiziğin temel yasalarından biri olan, enerjinin yoktan var edilemeyeceğini ve yok edilemeyeceğini belirten enerjinin korunumu kanununu gözardı eder. Makineler sürtünme ve hava direncine rağmen hareketini sürdüremez, enerjinin korunumu kanununa göre bu tarz makinalar çalışamaz.


Peki bunun hükümetle ne alakası var derseniz; hükümet tasarruf seviyesini yükseltmek için tüketici kredileri ve kredi kartları faiz oranlarını yükselterek vadelerini kısaltmayı ama konut kredilerini bundan muaf tutmayı tasarlıyor. Ancak işin ilginç tarafı genel faiz seviyesini yükseltmeden bunu yapmayı amaçlıyor. Yani konut kredilerinde uzun vade ve düşük faizin devam etmesi ve böylece hükümetin hep sevdiği gibi konut sektörünün ekonomik büyümeye katkısının devam etmesi, buna...