03 / 05 / 2024

Fen-Edebiyat

Fen-Edebiyat

Her yıl yapılan Fen Edebiyat Fakülteleri Dekanlar Toplantısı FEFKON’un sekizincisi, 7- 8 Mart 2013 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Zonguldak’ta yapıldı...

Edebiyat öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? 2023'te ne kadar maaş alacaklar?

Yeni asgari ücretle beraber emekli ve memur maaşları da belli oluyor. Maaşlarının ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen edebiyat öğretmenleri, açıklanacak olan enflasyon oranını sabırsızlıkla bekliyor. Haberimizde, 2023'te ne kadar maaş alacaklar? sorularının cevabını bulacaksınız.

Depreme karşı yapılaşmada bunlara dikkat!

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, deprem kuşakları ve fay hatlarındaki yapılaşmada nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding tarafından hayata geçirilen Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi 2023 yılında açılacak...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının çalışma esasları yeniden düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihale edilerek sözleşmeye bağlanan yapım işlerine ilişkin sözleşmelerin uygulanmasında ortaya çıkan anlaşmazlıkları ilgili idarenin talebine istinaden inceleyip karara bağlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ahlat'taki Madavans Vadisi turizme kazandırılmalı!

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Ahlat'taki Madavans Vadisi'ne ilişkin, korunarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi...

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinde engel bulunmuyor!

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünde siyasi, hukuki ve idari açıdan hiçbir engel olmadığını söyledi...

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin temeli atıldı!

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi temel atma töreni, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam den Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin dört bir yanında hizmete girecek 25 eserden 20. si olan Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu’nu hizmete açtı.

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Rönesans Eğitim Vakfı'ndan Malatya'ya Fen Lisesi!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde Rönesans Eğitim Vakfınca içerisinde 16 derslikli fen lisesi, spor salonu ve yurt binasının yer alacağı eğitim kompleksi inşa ettirilecek.

Fen-Edebiyat Haberi

Fen-Edebiyat

Kısaca FEFKON olarak anılan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı Üniversitelerin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Dekanlar Konseyi”nin sekizinci toplantısı bu yıl Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapıldı. Fen Edebiyat Fakülteleri’nin mevcut durumunu değerlendirmek ve bu Fakülteler için daha yüksek bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıya Türkiye genelinden 180 Fakülte’nin Dekan’ı katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a gelen dekanlar fakültelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı 2 günlük Çalıştay sonrasında  Çanakcılar Seramik üretim merkezinde ağırlandı.


9 Mart 2013 Cumartesi günü Çanakcılar Seramik’in misafiri olan 180 Dekan adına düzenlenen öğle yemeği ardından; Creavit & Doxa ve Armica markalarının Gökçebey’de yer alan üretim tesisleri, burada yer alan “Hayvanat Bahçesi”, “Botanik Park” ile “Çanakcılar Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” gezildi. Çanakcı ailesinin...