16 / 05 / 2024

fer yapı yabancılara konut satışları

fer yapı yabancılara konut satışları

Yabancıya konut satışlarında artış beklediğini belirten Feryapı Yönetim Kurulu Üyesi Kumova, “Özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı arasında Körfez’den büyük talep olacak” dedi.

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yabancılara gayrimenkul satışı yapan firmalara yapılan devlet desteğini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Yabancılara konut satışında şok artış! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Mayıs döneminde 2021'in aynı dönemine göre, yüzde 70.0 arttı ve  26 bin 753 olarak gerçekleşti. 

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Yabancılara konut satışı yüzde 24,4 arttı!

TÜİK verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 arttı.

Yabancılara konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler mecliste!

Yönetmelik değişikliğinden sonra yabancılara yapılan konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Yabancılara toprak satışında proje şartı!

Türkiye’de arsa ve arazi yatırımlarında franchise hizmeti veren uparazzi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şenyer yabancılara yapılan toprak satışlarında proje geliştirme zorunluluğunun bilinmemesinden ötürü mağduriyet yaşanabileceğini dile getirdi. 

fer yapı yabancılara konut satışları Haberi

fer yapı yabancılara konut satışları

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Türkiye’de bugüne kadar yabancıların yatırım yaptığı alanın sadece alışveriş merkezleri yatırımları olduğunu belirterek gelecek dönemde konuta yönelik hareketlenmenin beklendiğini söyledi. Kumova, “Zaman içinde Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının daha çok kazandırdığını görecekler. Dolayısıyla yabancıya konut satışlarında artış bekliyoruz. Özellikle Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında Körfez’den büyük bir talep olacak” ifadelerini kullandı.


3 PROJEYİ TESLİM EDECEK

Sektörün kârlı olduğu algısının olduğunu anlatan Kumova “Sektörü çok kârlı sanıyorlar, herkes inşaatçı olmak istiyor. Sektöre sanayiden de girişler oldu. Sektöre girenler bir süre sonra inşaatçılığın hayal ettikleri sektör olmadığını görmeye başladı. Bu konuyla ilgili sorunlar bir yıla biter tahmin ediyorum” dedi. İstWest ve iTower’ı teslim eden Fer Yapı, bu yıl Mai Residence, Parima Ofis ve kiralamaların başladığı Premier Kampüs Ofis’i...