27 / 04 / 2024

ferdi iskan maliyeti

ferdi iskan maliyeti

Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi olarak da bilinen ferdi iskan maliyeti ne kadardır? Yanıtı haberimizde...

Ferdi iskan masrafları!

İskanı belgesi alınan binalarda, daire sahiplerinin dairelerinde oturabilmesi için ferdi iskan belgesi alması gerekiyor. Peki ferdi iskan masrafları ne kadar? Detayları haberimizde...

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

İskan belgesi maliyeti!

İnşaat çalışmalarının tamamlanmış olduğu bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için yapı sahibinin belediyeden iskan alması gerekiyor. İşte, iskan belgesi maliyeti!

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

Otel inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 kapsamında mesken binalarından otel binalarına kadar tüm inşaat türlerinin metrekare maliyetleri açıklanıyor. Peki, otel inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

Ev inşaat maliyeti 2015!

Bugün, yeni inşaat metrekare maliyetleri açıklandı. 2015 yılına ait inşaat metrekare maliyetleri cetveli gereğince ev inşa etmenin maliyeti ne olacak? Ev inşaat maliyeti 2015 nasıl hesaplanır?

İnşaat metrekare maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. İşte 2015 verileri ile inşaat metrekare maliyeti hesabı..

2015 inşaat metrekare maliyeti ne kadar?

2015 yılında emlak vergisine esas olmak üzere uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, 2015 inşaat metrekare maliyeti ne kadar?

Reysaş GYO Çayırova'da 7.931 metrekarelik depo iskanı aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yaptığı açıklamaya göre portföyünde bulunan Kocaeli İli Çayırova İlçesi 2087 Ada 3 Parsel üzerindeki 7 bin 931 metrekarelik lojistik deponun iskanı aldı...

ferdi iskan maliyeti Haberi

ferdi iskan maliyeti

Ferdi iskan maliyeti!

İskan belgesi, söz konusu yapının tasdiklenen projesine uygun olarak yapıldığını ve bu nedenle bina kullanımına izin verildiğini gösteriyor. Ancak, inşaat çalışmaları biten bir yapıda oturumun başlayabilmesi için yalnız iskan belgesinin alınmış olması yetmiyor. Bağımsız bölüm sahiplerinin de bağlı olunan belediyeden ferdi iskan belgesi almaları gerekiyor.


Ferdi iskan belgesi nedir?

Ferdi iskan belgesi, mevzuatta “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir." şeklinde tanımlanıyor.


Ferdi iskan belgesinin alınmadığı bağımsız bölümlerde su, elektrik ve doğalgaz gibi abonelikler onaylanmıyor.


Söz konusu izin belgesinin alınabilmesi için belediyeye gerekli belgelerin temin edilmesi ve ferdi iskan maliyeti nin ödenmesi gerekiyor. Ferdi iskan için gerekli belgeler ve ferdi iskan maliyeti nedir?


*Ferdi iskan için gerekli belgeler..

-Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün...