04 / 05 / 2024

Ferdileşme tapu değeri

Ferdileşme tapu değeri

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi oluyor. Peki, ferdileşme nasıl yapılır? Ferdileşme tapu harcı ne kadar? İşte ferdileşme tapu harcı 2014 oranları...

Akfen GYO Bodrum Loft, Söğütlüçeşme Projesi ve Yalıkavak projelerinin değeri 5.3 milyar TL!

Akfen GYO Bodrum Loft, Söğütlüçeşme Projesi ve Yalıkavak projelerinin 2023 yıl sonu pazar değerleri açıklandı. Peki hangi projenin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Sinpaş Kızılbük projesinde flaş gelişme! Otel bloğunun değeri 2.9 milyar TL oldu! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin otel bloğunun değeri belli oldu. Peki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin otel bloğuna ne kadar değer biçildi? İşte ayrıntılar...

Özak GYO İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İş İstanbul 34 Plaza'da yer alan 26 adet bağımsız bölüme ilişkin Değerleme Raporu yayımlandı. Peki Özak GYO İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri kaç lira oldu? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çeşme Parsellerinin değeri ne kadar? İşte o rakam!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Çeşme Parsellerine ilişkin değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Metrolife'taki 245 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Sinpaş GYO, Metrolife projesinde yer alan 245 adet bağımsız bölüme ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki projedeki 245 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? 

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki 106 bağımsız bölümünün değeri belli oldu!

Vakıf GYO'nun İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Küçükyalı Mahallesi, 16772 ada 1 parselde konumlu B10 ve B11 bloklarındaki 106 adet bağımsız bölüme ait değerleme raporu yayınlandı. Peki Vakıf GYO'nun Nidapark projesindeki 106 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Vakıf GYO Ankara Çankaya gayrimenkulünün değeri ne kadar?

Mülkiyeti Vakıf GYO'ya ait olan ve tapu kütüğünde Ankara ili, Çankaya ilçesi, Küçükesat Mahallesi, 2537 ada, 6 parsel üzerinde bulunan dükkanın değeri KDV hariç 17 milyon 475 bin TL, KDV dahil ise 20 milyon 620 bin 500 TL olarak belirlendi.

Gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin!

Tapu harçları emlak değerinden az olmamak üzere gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Peki evin gerçek değeri nasıl bulunur? 

Yaşam ve yatırım değeri Balance Güneşli!

Balance Güneşli, satın alınılabilir veya kiralanabilir ofis ve yaşam alanları ile ''yeni bir yaşam ve yatırım değeri'' olarak öne çıkıyor.Bölgeye prestij kazandıracak proje, değerli bir yatırım aracı olarak görülüyor...

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli'nin ekspertiz değeri 140 milyon dolar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan'ın sorularını yanıtladı. Özbek Mecidiyeköy'deki otelin ekspertiz değeri 140 milyon dolar olduğunu belirtti.

Tapu değer artış kazancı nedir?

Taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Peki, tapu değer artış kazancı nedir?

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

Merkez Bankası'nın Levent'teki arazisinin değeri mi düştü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı plan değişikliği ile değeri en az 250 milyon dolar olan Merkez Bankası’na ait arazinin kıymetini sıfırladı.

Ferdileşme tapu değeri Haberi

Ferdileşme tapu değeri

Ferdileşme tapu harcı 2014!

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem, kooperatif temsilcilerinin talebiyle işlem sonuçlandırılıyor.


Ferdileşme işlemi için istenen belgeler

1) Taraf / Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


2) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


3) Kooperatifin yetki belgesi,


4) Hangi üyeye nerenin tahsis edildiğini gösterir yönetim kurulunca onanmış liste ile üyelerin nüfus kimlik bilgileri gerekiyor. Peki ferdileşme tapu harcı ne kadar?


Ferdileşme tapu harcı..

4 sayılı tarife "Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" kapsamında yer alan esaslara göre;



Yapı kooperatiflerinin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescilinde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç ödenmesi gerekiyor.


Tescil İstem Belgesinin Yazım Örneği

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz malların...