03 / 05 / 2024

fethiye kruvaziyer turizmi

fethiye kruvaziyer turizmi

Kruvaziyer iskelesi bulunmayan Fethiye'ye kültür turu kapsamında gemi ile 200 zengin Amerikalı turist geldi. Malta bandıralı yolcu gemisi "Aegean Odyssey" Fethiye'ye bir kez daha geldi...

Fethiye'de kruvaziyer turizmi canlandı!

Fethiye' de kruvaziyer turizmi canlandı. Malta Bayaraklı yolcu gemisi " Aegean Odyssey " bu yıl ikinci kez Fethiye' ye 347 turist getirdi. Gemide 169 personelin bulunduğu öğrenildi.

Fethiye Kruvaziyer Liman Projesi için destek bekleniyor!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Bakanlık'tan Fethiye kruvaziyer gemi iskelesi projesi açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Fethiye'de kruvaziyer gemi iskelesi projesi iddiasına karşılık "Bakanlığımızda onay bekleyen, onay için teslim edilmiş bir proje yoktur" dedi.

Kruvaziyer Limanı'nın inşaatı başlamalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye TSO'nun girişimiyle başlatılan kruvaziyer limanı projesinin ihalesinin sonuçlandırılıp, inşaatını başlanması gerektiğini belirtti.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Fethiye Kruvaziyer Limanı nereye inşa edilecek?

MUĞLA Fethiye'de yapılması planlanan kruvaziyer limanın yeri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’dan yetkililerin katıldığı incelemenin ardından belirlendi. Liman için karayolları 131’inci Şube Şefliği önü ve Koca Çalış Plajı uygun görüldü..

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Kruvaziyer turizmden nasibini almak isteyen Fethiye yıllardır projenin hayata geçirilmesini beklerken FTSO'nun GEKA projesiyle yaptırdığı analiz sonrası bakanlık projeye yeşil ışık yakınca limanın hangi noktasında yapılacağı konusunda yerinde tespit gerçe

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

fethiye kruvaziyer turizmi Haberi

fethiye kruvaziyer turizmi

Yunanistan'ın Rodos adasından Fethiye'ye gelen Amerikalı 200 turist filikalarla demirlediği şövalye adası önünden Fethiye İskelesine taşındı. Fethiye'de turist gemisinin belediye iskelesine yanaşmasını sağlayacak römorkunun bulunmaması nedeniyle filikalarla iskeleye getirilen turistler buradan otobüslere bindirilip Amintas kaya mezarları, kayaköy, ölüdeniz gezdirilip Tlos, Ksantos, Letoon ve Patara antik kentlerde ziyaret edildi. 140 metre uzunluğundaki kruvaziyer de bulunan 200 turistten gemide kalan turistlerle 160 personelden bazıları da Fethiye kordon boyuyla çarşıyı gezip alışveriş gerçekleştirdi. Geminin acente yetkilileri çoğunluğu Amerikalı arkeologlardan oluşan 200 kişi Fethiye'deki antik kentleri gezmek için Rodos'tan Fethiye'ye geldiler. Fethiye'den Antalya'ya geçip orada da antik kentleri gezecekler. 


Bu geminin bu sezon Fethiye'yi son ziyaretidir. Kültür turuna katılan turistler çarşıda alışverişe de çıktılar. 140 metre uzunluğundaki malta bayraklı gemi belediye iskelesine römorkör ve...