02 / 05 / 2024

fetö Adapazarı Şeker Fabrikasını nasıl aldı

fetö Adapazarı Şeker Fabrikasını nasıl aldı

FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için fabrika ve kooperatif yöneticileri ile bürokratlara yönelik gerçekleştirdiği kumpas operasyonu 8,5 yıl sonra ortaya çıktı.

FETÖ, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kumpasla ele geçirmiş!

FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için fabrika ve kooperatif yöneticileri ile bürokratlara yönelik gerçekleştirdiği kumpas operasyonu 8,5 yıl sonra ortaya çıktı.

Adapazarı Temalı Park'ta çalışmalar sürüyor!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Şeker mahallesinde yapılan Temalı Parkı inceledi.

Adapazarı Şeker Fabrikası Afyon'a taşınıyor!

Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü, Şeker Kurumu'na başvurarak fabrikanın Afyon'un Emirdağ ilçesine taşınması için onay istedi. Şeker Kurumu Yönetimi'nin seçim sonrası taşınmaya onay vereceği belirtiliyor.

Ülker Aytaç'ı satın alıyor!

Dün 182 milyon liraya 60 yıllık Adapazarı Şeker Fabrikası'nı satın alan Yıldız Holding'den (Ülker) bugün dev satın alma haberi daha geldi...Ülker Aytaç'ı satın alıyor...

Adapazarı Şeker Fabrikasının satışı konusunda sözleşme imzalandı!

Borçları nedeniyle Asya Katılım Bankası AŞ'ye devredilen Adapazarı Şeker Fabrikasının yüzde 98,8'lik hissesinin 182 milyon liraya satışı için Yıldız Holding AŞ ile sözleşme imzalandı.

Asya Katılım Bankası Adapazarı Şeker Fabrikası'nı Yıldız Holding'e sattı!

Asya Katılım Bankası tarafından bugün kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre Asya Katılım Bankası Adapazarı Şeker Fabrikası'nı Yıldız Holding A.Ş.'ye 182 milyon liraya sattı...

Yıldız Holding Adapazarı Şeker'i satın aldı!

Yıldız Holding, Adapazarı Şeker Fabrikası’nı satın aldı. Adapazarı Şeker Fabrikası yöneticileri ile Yıldız Holding yetkilileri arasında anlaşma sağlandığı ve devir teslim işleminin bugün gerçekleceğini belirtti..

Tokat Şeker Fabrikası'nın hangarı 1 yıl süre ile kiraya verilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Muammer Tuksavul Turhal Şeker Fabrikası Tokat'ta bulunan ve kendilerine ait olan hangarı 1 yıl süre ile kiraya verecek...

Türkiye Şeker Fabrikaları 7 taşınmazı özelleştiriyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Aksaray, Samsun ve Ağrı illerindeki muhtelif taşınmazları özelleştiriyor...

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 7 adet gayrimenkul özelleştiriliyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketinden: Afyonkarahisar ve Ankara'da bulunan 7 adet gayrimenkul satış yöntemi ile özelleştirilecek.

Adapazarı'nda inşaat yapım işi: 19 milyon 925 bin liraya!

Adapazarı Belediye Başkanlığından: Adapazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edilecek

Mehdi Eker: Arazi edindirme kurumu oluşturmayı planlıyoruz!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Arazi Edindirme Kurumu gibi bir kurum oluşturmayı düşünüyoruz. Bunun da Tarım Reformu Genel Müdürlüğü marifetiyle icra edilmesini planlıyoruz" dedi...

Türk Şeker'e ait 7 ildeki 16 taşınmaz özelleştirilecek!

Türk Şeker'e ait Kırşehir, Nevşehir, Ankara, Eruzurum, Muş, Balıkesir ve Tokat'ta yer alan taşınmazlar özelleştirilecek...

fetö Adapazarı Şeker Fabrikasını nasıl aldı Haberi

fetö Adapazarı Şeker Fabrikasını nasıl aldı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı işleten Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK), Bank Asya'dan 51 milyon dolar kredi çekti. Krediye karşılık şeker fabrikasıyla kooperatifin 500 dönüm arazisi, 18 taşınmazı ve Şeker Sigorta hisseleri Bank Asya'ya devredildi.


2008'e kadar kredi ödemelerini yerine getiren APEK, şeker kotaları nedeniyle zarar edince borcunu ödeyemedi. Banka, kredilerini geri çağırınca satış gündeme geldi.


Kooperatif, Bank Asya'ya kredi borcunu kapatmak için 500 dönümlük arazisinin 200 dönümünü Sakarya Büyükşehir Belediyesine ifraz ettirerek satmak istedi.


Satış sürecinde Şeker Fabrikası Kooperatifinin Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadığı Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanlarında da açıkça yazmasına rağmen, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla aralarında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Duran'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.


"Paralel yapı" devreye girdi

Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele...