30 / 04 / 2024

FETÖ/PDY el konulan gayrimenkulleri

FETÖ/PDY el konulan gayrimenkulleri

FETÖ/PDY'nin el konulan gayrimenkulleri meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Antakya Dikmece’de ‘durdurma’ kararının devamına karar verildi!

Antakya Dikmece mahallesinde topraklarına TOKİ konutlar inşaatı için "acele kamulaştırma" kararı ile el konulan ve köylülerin başvurularına ilişkin "yürütmeyi durdurma" kararının devamına karar verildi. 

Kripto parada önemli gelişme resmen duyuruldu! 5 milyar dolar geri alındı!

Yaklaşık bir yıla yakın bir süredir sürekli kötü haberlerin odağındaki kripto para borsalarını hareketlendirecek bir haber geldi ve dünyaca ünlü kripto para borsası FTX’in el konulan 5 milyar dolar tutarındaki likit varlığının geri alındığı resmen duyuruldu.

TMSF el konulan Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri şirketini satışa çıkardı

TMSF, Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardığını açıkladı. Satışa konu olacak ihale tarihi ve saati de açıklandı.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Hileli bir şekilde el konulan gayrimenkuller ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuma yazma bilmeyen bir babanın gayrimenkullere çocuğu tarafından el koyması ve sonrasında gayrimenkullerin başkasına devredilmesi durumunda ne yapılabileceği soruldu.

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

İcradan piyasa fiyatının altında satılık evler!

İcra yoluyla el konulan evleri daha uygun fiyata almak isteyen kişiler ''İcradan ev veya konut nasıl alınır?'' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte icradan ev ve konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Bülent Turan'dan baroların gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

Bülent Turan, "Şu anki barolar, tüm yapılarıyla, binalarıyla ve fiili durumlarıyla görevine devam ediyor" dedi ve "Bizim teklifimizde kapatılan bir baro, el konulan gayrimenkul var mı? Ne kadar ağır, ucuz bir ithamdır bu" ifadelerini kullandı.

1960 darbesinde el koyulan mülkler iade edilecek!

Yassıada yargılamasının yasal dayanağını yürürlükten kaldıran yasa teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’ndan oy birliğiyle geçti. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra el konulan ve çoğunluğu Demokrat Partili (DP) ailelere ait olan mülkler eski sahiplerine iade edilecek.

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Birçok ülkede 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetin Hakan Ayık için Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı. Mahkeme 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek duruşmaya katılmasa da Ayık’ın el konulan mülklerinin satılmasına karar verildi.

FETÖ’den el konulan binalar kamu hizmetinde kullanılacak! 

FETÖ'ye ait olduğu ortaya çıkan, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Kubbeli Mahallesi'ndeki 3 katlı binanın kamu hizmetinde kullanılmasına karar verildi...

FETÖ/PDY el konulan gayrimenkulleri Haberi

FETÖ/PDY el konulan gayrimenkulleri



FETÖ/PDY'nin el konulan gayrimenkulleri meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Böke önergesinde "Yıllardan beri el üstünde tutulup, üzerine toz kondurulmayan, devletin kılcal damarlarına kadar sızmalarına göz yumulan Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında el konularak Hazine'ye devredilen mal varlıklarının yaklaşık değeri, 15 milyar TL olarak açıklanmıştır.


Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), paralel yapılanma içinde faaliyet gösteren 26 bin 994 kişinin kurup yönettiği toplam 9 bin 106 şirkete sahip olduğu, bunlardan 6 bin 175'inin, aktif elemanları tarafından kurulup yönetilen faal şirketler olduğu belirtildi. Dershane, okul ve yurt olmak üzere toplam 1,350 kuruluşun FETÖ'ye...