03 / 05 / 2024

Fettah Tamince Haliçe 3 otel 2 yat limanı yapacak

Fettah Tamince Haliçe 3 otel 2 yat limanı yapacak

Haliç'in tarihi tersaneler bölgesini devletten kiralayan Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, bölgeye yapacağı üç otel, iki yat limanı ve iskeleler için ÇED raporu başvurusunda bulundu

Akfen GYO, Fettah Tamince'nin Tersane İstanbul'daki Rixos otelini mi alıyor? 

Hamdi Akın’ın sahibi olduğu Akfen GYO, Tersane İstanbul'daki yeni otel yatırımını resmen açıkladı. Akfen GYO, Fettah Tamince'nin Tersane İstanbul'daki Rixos otelini mi alıyor? İşte detaylar...

Serdar Bilgili, Hamit Demir ve Fettah Tamince'den yeni şirket!

Serdar Bilgili, Hamit Demir ve Fettah Tamince yeni şirket kurdu. Serik Gayrimenkul Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin Türk Lirası sermaye bedeli ile kuruldu. İşte ayrıntılar...

Serik Gayrimenkul Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Serik Gayrimenkul Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Hamit Demir ve Fettah Tamince ortaklığında kuruldu.

Tersane İstanbul'un ilk etabı 2022'de tamamlanacak!

İstanbul Haliç’te yap – işlet – devret modeliyle inşa edilecek olan ve ihalesini Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin aldığı milyar dolarlık projeyi inşa edecek şirketin yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. Projenin ilk etabının 2022'de tamamlanacağı açıklandı.

Katar Haliç'e de ortak oldu! 

Türkiye ile Katar arasında, Katar’ın İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi’ne yatırım yapmasına ilişkin bir anlaşma imzalandı. Fettah Tamince'nin ihalesini kazandığı projede yat limanı ve otel yatırımları yapılacak. 

Haliç'e dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapılacak!

İSKİ, Haliç'i kirleten ve oksijensiz bırakan çamuru temizlemek için dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapacak. 2018'de ilk adımı atılan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülürken, İstanbul Valiliği tarafından ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararı verildi.

Accor, Rixos için tekrar masada!

Rixos'un sahibi Fettah Tamince ile Accor Hotels yine masadaymış. Taraflar anlaşırsa Tamince'nin elindeki pay yüzde 25'e düşecek, çoğunluk hisse Accor Hotels'e geçecekmiş...

Rixos, Kuzey Afrika'da 3 yeni otel açacak!

Rixos turizmin gözde pazarlarından Kuzey Afrika'daki portföyünü genişletme kararı aldı. Fettah Tamince'nin turizm şirketi Rixos, 3 yeni otel açmak için çalışma başlattı.

Fettah Tamince: Yatırımlarımızı Türkiye'nin vizyonuna paralel yapıyoruz!

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Tamince, "12 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 30 ülkede olmak istiyoruz. Daha çok Asya Pasifik'te büyümek istiyoruz ve onunla ilgili adımlarımızı atıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor" dedi..

Nef Ortayaka konum!

Nef Ortayaka konum bilgileri haberimizde yer alıyor. TEM ile E-5'in ortasında, Haliç'e 5 dakika mesafede yer alan projede satışlar başladı.

Murat Ülker'in ve Fettah Tamince’nin çocukları Mayıs'ta evleniyor!

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin çocukları dünya evine giriyor. 

Rixos 2025 yılında 100 otele ulaşacak!

2025 yılında 100 otele ulaşmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Fettah Tamince, Haliç Tersanesi arazisiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

Nef Ortayaka ödemeleri!

Nef Ortayaka ödemeleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen proje Haliç'e 5 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Fettah Tamince Haliçe 3 otel 2 yat limanı yapacak Haberi

Fettah Tamince Haliçe 3 otel 2 yat limanı yapacak

Haliç'in tarihi tersaneler bölgesini devletten 49 yıllığına kiralayan işadamı ve Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, daha önce bölgeye bir milyar liralık yatırım yapacağını açıklamasına karşın, ÇED dosyasındaki projenin bedeli 850 milyon lira olarak gösterildi. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun geçen eyliil ayında TBMM Başkaıılığı'na verdiği ve Başbakan Ahmet Davutoğlıı'nun yanıtlamasını istediği önergede, 'Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nde kamu yararı gözetilmediği' iddiasını gündeme getirmişti. Şimdi söz konusu proje, ÇED raporu almak için İstanbul Valiliği'ne sunuldu. 


ÇED süresince, proje ile ilgili eleştiri ve görüşler dile getirilebilecek. Ünlü turizmci Tamince'nin şirketleri tarafından 2013 yılında, yap-işlet-devret modeliyle devletten kiralanan, Haiiç'in kuzey kıyısındaki tersaneler bölgesine üç otel, iki yat limanı ve üç adet iskele yapılacak. 


Tamince'nin şirketi 'Haliç Altın Boynuz Marina Turizm...