18 / 05 / 2024

fiili envanter çalışması

fiili envanter çalışması

Son zamanlarda döviz kurlarından kaynaklı otomobilden, gıdaya kadar tüm sektörün satışlarında büyük artış meydana geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu artışlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan stokçuluğu denetlemek için uygulama başlattı. Bu uygulama doğrultusunda vergi müfettişleri sahaya indi.

Tofaş açıkladı! Tofaş üretim bakım ve envanter sayımı molası verdi...

Tofaş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, sene sonu envanter sayımı ve bakım çalışmaları nedeni ile 27 Aralık 2023 - 14 Ocak 2024 tarihleri arasında üretime ara vereceğini duyurdu. İşte haberin detayları...

​​​​​​​Memurlar dikkat! Fiili hizmet zammında son dakika şoku! Maaşlar ve ikramiyeler resmen düşüyor! 

Pek çok memurun sistemin zorluğu yüzünden fiili hizmet zammından faydalanamadığı gündeme geldi. İşte memurları yakından ilgilendiren o konunun detayları...

Garanti BBVA Bankası'nın yeni sahibi bakın kim oldu! Türk bankacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Türk bankacılık tarihinin en büyük hisse alımında sona gelindi. Garanti BBVA Bankası'nın büyük hissesi İspanyol BBVA'ya geçti. Geri alım ile birlikte bankanın fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 17'nin altına düştü. Bankanın hisseleri son 15 işlem gününde 15 TL civarında işlem gördü.

'Evim şirketleri'nin 45 bin sözleşmesi devredilecek!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tasfiyesini sürdürdüğü tasarruf finansman şirketlerinin müşteri sözleşmelerinin fiili devir-teslim işlemleri başladı.

Vatandaşın dolara koşacağı tarihi açıkladı. Atilla Yeşilada’dan korkutan Merkez Bankası tahmini

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir Youtube yayınında halkın bu yaz ayından itibaren dolara koşacağını söyledi. Kur krizinin önümüzdeki 10 ay içinde tetiklenebileceğini belirten Yeşilada, Merkez Bankası rezervlerinde fiili para kalmayacağını ve döviz krizinin patlak vereceğini dile getirdi

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

TOKİ 2020'de 131 bin konutun satışını gerçekleştirdi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, 2020 yılı içerisinde 31 bini fiili olarak,100 bini de kuralı olarak toplamda 131 bin konutun satışını yaptıklarını söyledi.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Erzincan'da hasar görüp tadilat yapılmayan binalar gözden geçirilmeli!

Erzincan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Mengi Erzincan depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depremde ağır ve orta hasar gören yapılar üzerinde envanter çalışması yapılıp yapı stoklarının kontrol edilmesi gerekiyor." dedi.

Doğuş GYO 1.5 milyon adet pay sattı!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,4663'e ulaştı. Bu işlemle birlikte 1.593.865 adet payın satışı gerçekleşti. 

Doğuş GYO'nun sermaye oranı yüzde 0,0292'e düştü!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,4371'e ulaştı. Bu işlemle birlikte satışına karar verilen payların toplam sermaye oranı yüzde 0,0292'e düştü. 

Doğuş GYO'nun sermaye oranı yüzde 0,1143'e düştü!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,3520'e ulaştı. Bu işlemle birlikte satışına karar verilen payların toplam sermaye oranı yüzde 0,1143'e düştü. 

Doğuş GYO'nun sermaye oranı yüzde 0,1660'a düştü!

Doğuş GYO'nun paylarının fiili dolaşım oranı yüzde 5,3003'e ulaştı. Bu işlemle birlikte satışına karar verilen payların toplam sermaye oranı yüzde 0,1660'a düştü. 

fiili envanter çalışması Haberi

fiili envanter çalışması

Milyonları yakından ilgilendiren fiyat artışları ile ilgili Hazine Bakanlığı düğmeye bastı. Artışların ne ölçüde yapıldığını denetlemek ve stokçuluğu önlemek için, vergi müfettişleri sahaya inerek fiili-kaydi envanter denetimi yapmaya başladı.

T24'ten Murat Batı'nın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati'nin bazı ekonomist ve akademisyenler ile yapmış olduğu toplantıda 'vergi müfettişlerinin sahaya ineceğini' söylemesinin ardından düğmeye basıldı.

Denetimlerin artması ile fiyatlarda değişik olup olmayacağı merak konusu. Vatandaşlar yüksek fiyat artışlarının ne zamana kadar devam edeceğini, fiyatların denetim sonrasında değişip değişmeyeceğini merak ediyor. Peki bu denetimler ne zamana kadar devam edecek? 

Habere göre bu söylem yaklaşık 15 gün önce hayat buldu ve vergi müfettişleri sahaya inerek fiili-kaydi envanter kontrolü yapmaya başladı. Bu denetimlerin Haziran 2022'ye kadar devam edeceği söyleniyor ancak henüz netleşen bir bilgi bulunmuyor. Mükelleflerden...