03 / 05 / 2024

Vatandaşın dolara koşacağı tarihi açıkladı. Atilla Yeşilada’dan korkutan Merkez Bankası tahmini

Vatandaşın dolara koşacağı tarihi açıkladı. Atilla Yeşilada’dan korkutan Merkez Bankası tahmini

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir Youtube yayınında halkın bu yaz ayından itibaren dolara koşacağını söyledi. Kur krizinin önümüzdeki 10 ay içinde tetiklenebileceğini belirten Yeşilada, Merkez Bankası rezervlerinde fiili para kalmayacağını ve döviz krizinin patlak vereceğini dile getirdi



Ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir canlı yayında ülkede önümüzdeki 10-12 ay içinde yaşanması muhtemel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Yeşilada, kur korumalı mevduat hesapları için de akıldışı bir siyaset izlendiğini dile getirdi.
Atilla Yeşilada’nın açıklamaları şu şekilde:

"Önümüzdeki 12 aya bakıyorum. Merkez Bankası’nın elinde takribi 35 milyar dolar var. Önümüzdeki 10 ayda 40 milyar dolar cari açık olacak. 10-12 milyar daha dış borçlarla çıkacağını düşünüyorum. Dolara nefes aldırmayarak KKM’de kalmanın bütün cazibesini ortadan kaldırıyorsun."
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön