05 / 05 / 2024

Fikirtepe Derneği yürüyüşe katılacak mı

Fikirtepe Derneği yürüyüşe katılacak mı

Fikirtepe'de FİDEM tarafından organize edilen 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak protesto yürüyüşüne bölgedeki diğer iki dernek karşı çıktı. Peki o dernekler hangileri? Fikirtepe'deki üç kentsel dönüşüm derneğinden ikisi bu yürüyüşe neden katılmıyor?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 16 Haziran haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e ulaştı. 

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Engellilere verilen bireysel eğitim desteği yüzde 100 arttı! İşte yeni rakamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği bildirildi.

Son dakika: Benzin ve motorindeki hareketlilik sonrası kritik adım: 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek!

Benzin ve motorin fiyatları petroldeki hareketlilik ile değişmeye devam ederken, piyasayı yakından ilgilendiren karar 5 Aralık 2022’de yürürlüğe girecek. AB ülkeleri, 60 dolar tavan fiyatı uygulamasını devreye alacak. Buna ek olarak yeni bir fiyat sınırlama mekanizması kurulması da gündemde.

Son dakika! Otomobilde ÖTV ve matrah düzenlemesi için yeni adım! Matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? 

Son birkaç haftadır, özellikle sosyal medyada otomobilde ÖTV indirimi geleceği ile ilgili haberler gündemde bomba etkisi yarattı. Peki matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

Yapmayana ceza! Yürürlüğe girdi

Alışverişlerde fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı artıracak yeni düzenleme yürürlüğe sokuldu.

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

Fikirtepe Derneği yürüyüşe katılacak mı Haberi

Fikirtepe Derneği yürüyüşe katılacak mı


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) tarafından organize edilen 'Fikirtepe yürüyüşü'ne semtteki Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden sonra Fikirtepe Derneği de karşı çıktı. 


Kadıköy'deki Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde inşaat firmalarıyla anlaşan 21 ada temsilcisi, kentsel dönüşüme ilginin yetersizliği ve kamulaştırma sürecindeki yavaşlığı protesto etmek için Mandıra Caddesi boyunca yürüyüş ve basın açıklaması yapma kararı almıştı.


Fikirtepe kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor! Haberimiz için tıklayın!


İlk itiraz Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden!


FİDEM'de gerçekleşen toplantının ardından alınan karara ilk itiraz, Yasin Bektaş'ın başkanı olduğu Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden geldi. Dernek, vatandaşların ve üyelerinin talepleri doğrultusunda dernek avukatlarından İsmail Can ve Mete Can' ın da katılarak vatandaşların sorularına yanıt verdiği bir istişare toplantısı düzenledi. 


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel...