29 / 04 / 2024

fikirtepe dönüşüm 2015

fikirtepe dönüşüm 2015

Kentsel dönüşüm sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Ortak paydada buluşalım" diyor..

İstanbul'un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe dönüşüm projesinde 13 bin konutun ihalesinin tamamlandığına dikkat çekerek 2023'ten itibaren etaplar halinde teslimlerin yapılacağını belirtti.

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. - Aydur Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 27 Aralık tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tahliye anlaşmazlığı!

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2024'te tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün 2024 yılında bitmesinin hedeflendiğini söyledi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepe Torkam Vartaş kentsel dönüşüm projesi bu yıl tamamlanıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Fikirtepe'de devam eden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Turk Emlak Haber Ajansı yılan hikayesine dönen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede ofis açarak mağdurlarla bir araya gelmeye başladı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sevinci!

Kadıköy'ün en ihmal edilmiş semti Fikirtepe'de bugünlerde bayram havası esiyor. Fikirtepe'de 9 yıldır kangren olan kentsel dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Bölge vatandaşları sevinçlerini " Şimdi umutlarımız yeşerdi. İnşallah hayal kırıklığına uğramayız" diyerek dile getiriyor...

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi sevinçle karşılandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum tarafından açıklanan Fikirtepe’deki  kentsel dönüşümün devlet desteğiyle 3 yıl içinde tamamlanacağı duyurusu, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

fikirtepe dönüşüm 2015 Haberi

fikirtepe dönüşüm 2015

Büyük kentlerde daha büyük problem olan sağlıksız ve dayanıksız binaların yenilenmesi için çözüm olarak getirilen 'kentsel dönüşüm' aşırı talepler yüzünden sorun yaşıyor. İstanbul Fikirtepe'de, evini yıkmak istemeyen bir vatandaşın 'yıktırmam' diye direttiği, projenin ortasında kalan bina bazı kişilere örnek oldu. Bazı bina ve konut sahipleri, yeni projenin kilit noktasında bulunan evlerini yıktırmak için 1'e 3 talepte bulunmaya başladı. Projelerinin büyük kısmını kentsel dönüşüm alanlarında gerçekleştiren Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Kentsel dönüşüm 2012'deki ivmeyi kaybetti. Kat ve arsa malikleri uzlaşmaya açık olmalı. Evini yenilemek isteyen vatandaş, müteahhit firmadan 3 ev istiyor. Sağlıklı bir yapı için ortak paydada buluşulmalı, belediyeler de sistem için devrede olmalı" dedi. Bir belediyede kentsel dönüşüm başlatmak için 2 yıldır uğraştıklarını, 'bir arpa boyu...