25 / 08 / 2024

Fikirtepe emsal bedeli

Fikirtepe emsal bedeli

31.05.2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı yasa kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı için Fikirtepe bölgesinde bekleyiş başlamıştı. Bu bekleyiş yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre sonunda Bakanlık kararı ileemsal 4 olarak kesinleştirildi.

Emlak Konut GYO'dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe'deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL'ye alındı!

Emlak Konut GYO tarafından, Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında bin 615 bağımsız bölüm satın alındı. Satın alma bedeli KDV hariç 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL olarak açıklandı. 

Emsal Tasarım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emsal Tasarım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aydın tarafından kuruldu.

Milyonlarca kişi ödüyor! İşte kira geliri vergisinde emsal bedel ayrıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emsal kira bedeli üzerinden beyanname verilmesini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Emsal kira bedeli üzerinden beyan' başlıklı yazısı...

Eylülce Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Fikirtepe Satış Ofisi Şubesi açıldı!

Eylülce Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Fikirtepe Satış Ofisi Şubesi bugün Kadıköy'de 212 milyon TL sermaye bedeli ile Temel Kamil Atay tarafından açıldı.

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

Emsal kira bedeline dikkat!

Emsal kira bedeli uygulaması kira geliri elde edenleri yakından ilgilendiriyor. Kiraya verilen gayrimenkullerin örneğin ev veya dükkanların, kira bedelleri kiraya verilen gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5'inden az alamıyor.

Emsal kira gelir vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene içerisinde elde edilen Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira gelir vergisi 2018 ne kadar?

Emsal kira bedelinin uygulandığı haller!

Emsal kira bedeli, emlak vergisi değerinin yüzde 5’i olarak hesaplanıyor. 300 bin liralık bir gayrimenkulün emsal kirası 15 bin TL oluyor. Peki, emsal kira bedelinin uygulandığı haller nelerdir?

Emsal kira bedeli 2017!

Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira bedeli nedir? Emsal kira bedeli 2017 ne kadar?

Emsal Kira bedeli alanlar belgelerini saklamalı!

Emsal kira bedeli altında kira geliri elde edenler, aldıkları kira tutarlarını kanıtlayan belgelerini, ileride vergi idaresi ile bir ihtilaf çıkabileceğini de nazara alarak özenle saklamaklar.

Fikirtepe'de ifraz ve düşük emsal riski!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imza atmamış vatandaşlar ile anlaşmak yerine kanunları zorlayıp arkadan dolanma girişimleri sürecin sağlıklı ilerlemesini engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.

Fikirtepe'de emsal 1.5'a mı düşecek?

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile Çevre Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç Fikirtepe’de incelemelerde bulunarak Fikirtepe'deki gelişmeler ve son durum hakkında bilgi aldı...

Fikirtepe emsal bedeli Haberi

Fikirtepe emsal bedeli

31.05.2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı yasa kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı için Fikirtepe bölgesinde bekleyiş başlamıştı. Bu bekleyiş yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre sonunda Bakanlık kararı ileemsal 4 olarak kesinleştirildi. Bu olumlu karar ile birlikte tüm çalışmalar kaldığı yerden devam etmeye başlayacak ve projeler satışa devam edecektir.

Yaklaşık olarak iki buçuk yıldan beri özel imar plan alanı ilan edilen Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim ve Merpenköy Mahallelerini kapsayan 134 hektarlık alanda % 100 anlaşmaya ulaşan firma sayısı 3  firmayı geçemeyince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgeyi 31.05.2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı yasa kapsamına alarak gerek müteahhitlerin gerekse arsa sahiplerine bazı avantajlar sağlamıştır. Bundan dolayı, bölge mütaahitleri işin mutfağından gelen Sayın Bakanımıza teşekkür etmektedirler.


Bu karar Fikirtepe' de...