02 / 05 / 2024

Fikirtepe Mahallesi kentsel dönüşüm sorunları

Fikirtepe Mahallesi kentsel dönüşüm sorunları

Re’sen tevhit yani tapu birleştirme işlemlerine başlanan mahallede, müteahhitlerin belirlediği temsilciler tarafından vatandaşın haberi bile olmadan arsalarına el konulup satışa çıkarılıyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Erdoğan Bayraktar'dan Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme tepki!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü eleştirdi.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını iddia eden mahalleli, tapularının verilmediğini belirtti. 

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 2024'te tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün 2024 yılında bitmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Fikirtepe Mahallesi kentsel dönüşüm sorunları Haberi

Fikirtepe Mahallesi kentsel dönüşüm sorunları

DANIŞTAY NOKTAYI KOYDU


2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen Fikirtepe Mahallesi’nde açılan dava sonucu 2015 yılında karar iptal edildi. Danıştay, yapıların can ve mal kaybına yol açma riskini kanıtlayacak yeterli bilgi olmadığına, riskli alan kararının gözleme dayalı olarak alındığına dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı temyiz etti ancak 28 Aralık 2015’te Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu iptal kararını onadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da mahalledeki kamulaştırma işlemlerini durdurdu. Ancak bu kez de re’sen tevhit uygulaması ile halk mağdur oldu.


Riskli alan kararına dava açan hak sahiplerinden avukat Hürriyet Azak, bakanlığın bağımsız parselleri birleştirip tek bir yapı adası haline getirip hak sahiplerine sormadan tapuları birleştirmeye başladığını söyledi.


TEMSİLCİLER BÖLGEDEN DEĞİL


Azak, “Ada tek bir parsel haline gelince üçte iki...