05 / 05 / 2024

Fikirtepe Platformu sorunları

Fikirtepe Platformu sorunları

Fikirtepe'de 17 inşaat şirketinin bir araya gelerek bölgedeki sorunları aşmak için oluşturduğu Fikirtepe Platformu'nun gündeminde ‘problemler' var.

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

GYODER Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri semineri bugün!

GYODER'in Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri başlıklı çözüm platformu bugün saat 14:00'te gerçekleşiyor.

GYODER Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri semineri 22 Ekim'de!

GYODER'in Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri başlıklı çözüm platformu 22 Ekim Perşembe günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Fikirtepe Platformu'ndan Bakanlığa 'yasal düzenleme' çağrısı!

Leke Fikirtepe kampanyası, ikinci ayında da devam ediyor… Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “Yasal Düzenleme” çağrısı yapıyor.

Bakanlık, Fikirtepe mağdurlarının sorunlarını çözecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Böke ve ayrıca CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti...

Fikirtepe mağdurları evsiz kalınca şantiyeye çadır kurdu!

Sorunlarına çözüm bekleyen Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları hem evsiz kaldı hem de kira yardımı alamıyor...

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe'de bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla kurduğu irtibat ofisi hizmet vermeye başladı. Ali Nuhoğlu, "Hak sahipleri ile yüklenici firmalar arasındaki sorunların çözüleceğini umuyoruz." dedi. 

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya iniyor!

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm tıkanınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaşanan mağduriyetleri giderecek. Bakanlık sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla irtibat ofisi açılacağını bildirildi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm krizi!

2010’dan bu yana kentsel dönüşüm süreci devam eden Fikirtepe’de, kentsel dönüşüm adına ciddi sorunlar yaşanıyor.  İmzaların tamamlanması yıllar süren adalarda bu kez müteahhitler işi bırakıyor.

Fikirtepe Platformu sorunları Haberi

Fikirtepe Platformu sorunları

Platformun üyelerinden Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Fikirtepe'de 61 yapı adası bulunduğunu hatırlatarak, “21 adada yapılaşmayla ilgili süreç başladı. Ancak diğer 40 yapı adasında problemler henüz çözülemedi. Bunların 30'u ile ilgili sorunların 1-2 ay içinde çözülmesini öngörüyoruz. Diğer 10 adada yaşanan sorunların çözümü için ise platform olarak çaba gösteriyoruz.” dedi. Fikirtepe'de 2016 yılında ev teslimlerinin başlayacağını belirten Sinanlı, 2018 sonunda ise bölgenin dönüşümünde en az yüzde 80 hallolur.” dedi.


Yiğit Grup ile kentsel dönüşüm için kurdukları ortaklığın tanıtım toplantısında konuşan Reşit Sinanlı, ortaklığın da ilk adımı İstanbul Fikirtepe'de attığını söyledi. Fikirtepe'de 30 bin metrekare alanın dönüşümü için 2012 yılından bu yana çalıştıklarını söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, “650 malikle anlaşıp dönüşüm sürecinde son aşamaya geldik....