27 / 04 / 2024

Fikirtepede tahliye süreci nasıl işliyor

Fikirtepede tahliye süreci nasıl işliyor

Yenitepe Kadıköy'le Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarında yerini alan Nuhoğlu İnşaat, ikinci adasında da imzalarını tamamlayarak tahliye sürecini başlatıyor. Hak sahibine 20 Ekim'de ulaşacak tebligatları ve tahliye sürecini Emlakkulisi.com açıklıyor...

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Bursa Tower Plaza’da tahliye süreci başladı!

Bursa’da Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi üzerindeki Tower Plaza’da yıkım için tahliye süreci başladı. 

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Çed raporu hazırlama süreci!

Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece çed süreci deniyor. İşte, çed raporu hazırlama süreci!

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Yenişehir-Bilecik yolunun yeni ihale süreci başladı!

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

Halkalı- Kapıkule tren hattında ÇED süreci başladı!

Türkiye'nin en büyük demiyolu projelerinden biri olan Halkalı- Kapıkule tren hattı ÇED süreci başladı. TCDD tarafından inşa edilecek hızlı tren hattının güzergâh ve etki alanlarıyla ilgili ise halk görüşleri toplanacak.

Ortaklığın giderilmesi dava süreci!

Ortaklığın giderilmesi davası ile paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava süreci nasıl işler?

İnşaat ruhsatı alım süreci!

İnşaat ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için verilen izin oluyor. Peki, inşaat ruhsatı alım süreci ne kadar sürer?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde faiz desteği nasıl alınır? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Fikirtepede tahliye süreci nasıl işliyor Haberi

Fikirtepede tahliye süreci nasıl işliyor


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında imzasını bitiren firmalar hak sahiplerine tahliye tebligatı gönderiyor. İşte Nuhoğlu İnşaat'ın 20 Ekim'de ulaştıracağı tebligatları ve 5 Aralık'a kadar tamamlanacak tahliye sürecinde yapılacak ödemeler, taşınma bedeli, sözleşmenin ardından arsasını boşaltmayan hak sahibinin karşılaşacağı cezai yaptırımlar... 


Fikirtepe'de bir taraftan inşaatlar devam ederken bir taraftan da imzaları yüzde 100 biten firmalar tebligatlar göndermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Ekşioğlu firması hak sahiplerine evlerini boşaltmaları için tebligatlar göndermişti. 


Şimdi de Nuhoğlu İnşaat, Yenitepe Kadıköy projesini hayata geçireceği alanda imzasını yüzde 100 bitirdiği, ikinci adasında (birinci adada yıkım tamalandı, fore kazıkları çakılıyor, hafriyat alınıyor) hak sahiplerinin evlerini tahliye etmesi için tebligatlarını hazırladı.  


Nuhoğlu İnşaat, Yenitepe Kadıköy projesini bu adalar üzerinde konumlandırdı... 



Yenitepe Kadıköy projesi hakkında güncel bilgiler için tıklayın!


Tebligatlar, 20 Ekim...