28 / 04 / 2024

Fikirtepedeki sorunlar neler

Fikirtepedeki sorunlar neler

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde istenilen mesafenin katedilememesi Fikirtepeliler'i isyan ettirdi... Bölgede 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri, 1 Şubat 2015 Pazar günü yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Müteahhitler dertli: Maliyet artışları yüzde 170’leri aştı, projeler yarım kaldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) 2022 yılı son çeyrek raporunu yayınladı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaat, geçen yılı nasıl geçirdi? Yurt içi ve yurt dışı müteahhitlerin sorunları neler? İşte, TMB’nin son raporu.

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İnşaat sektörünün çözülmeyen sorunları neler?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, inşaat sektörün çözülmeyen yüksek kredi faizleri, şehircilik anlayışı ve denetim problemlerini ele aldı. İşte o haber...

Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları Paneli Adana'da gerçekleşti!

Yapı denetimi uygulamaları masaya yatırıldı TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" paneli gerçekleşti..

Esenyurt'ta sorunlar düzelince fiyatlar arttı!

Geçtiğimiz yıllarda iflas eden firmalar ve konutzedelerle gündeme gelen İstanbul Esenyurt’ta sorunların büyük oranda çözüme kavuştuğu belirtiliyor.Tamer Özyurt, “Sorunların çözümü ile bölgedeki fiyatlar da arttı. " dedi.

Mahalleler Birliği tapu sorunları için Ankara'ya gidiyor!

Tapu sorunlarına çözüm bulabilmek için İstanbul'un çeşitli semtlerinden vatandaşların oluştur Mahalleler Birliği sorunlarını iletmek için Ankara'ya gitmeye hazırlanıyor.

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Kooperatif ortaklık şartları neler?

Kooperatif, fertlerin tek tek altından kalkamayacak işleri gerçekleştirilen mükemmel bir dayanışma kuruluşu olarak biliniyor. Peki, kooperatiflere nasıl ortak olunur? Kooperatif ortaklık şartları neler?

Hatay Çalıştayı'nda Arsuz'un ulaşım sorunları konuşuldu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 1. Ulaşım Çalıştayı'nın ikinci gününde Nazım Çulha Arsuz'un ulaşım sorunları ve bu sorunların çözümüne ışık tutacak önerileriyle dikkat çekti.

GTO'da inşaat sektörü ve sorunları masaya yatırılacak!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Türkiye ve Gaziantep inşaat sektörünü "İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye'deki Durumu, Sorunları, Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler" konulu panelde masaya yatıracak.

Kuşadası'nda turizm sektörünün sorunları konuşuldu!

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, turizm sektörünün istihdam sorunlarını tartışmak üzere KODER üyeleri ile 17 Şubat'ta Sealight Resort Hotel'de bir araya geldi.

Uşak'taki 3. Sanayi Sitesi sorunları bitirecek!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Yeni Sanayi Sitesi Esnafını ziyaret etti Ziraat Aletleri Esnaf Odası Başkanı Nazmi Arıkan'ın da eşlik ettiği ziyarette "Sanayi sitesinin sorunlarının çözüleceği" belirtildi.

Fikirtepedeki sorunlar neler Haberi

Fikirtepedeki sorunlar neler


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri önceki akşam bir araya gelerek eylem kararı aldı. 


Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler?


Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilerek törenle temel atılmasının ardından 4 yıl geçmesine rağmen bölgenin tamamında inşaatların halen başlamamış olması, Fikirtepe'nin yüzde 90'ı imza attığı halde 2/3 çoğunluk kararının uygulanmaması, adalar için mahkemeden çıkan kamulaştırma kararlarının uygulanmasındaki yavaşlık, 28 adada 2/3 çoğunluk sağlanmasına rağmen işlemler için beklenilmesi mahalle sakinlerini isyan etme noktasına getirdi. 


Bunun üzerine Fikirtepeliler, 1 Şubat 2015 Pazar günü saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayarak Mandıra Caddesi boyunca yürüyecek ve Murat Sineması Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.


Ne istiyorlar? 



Ada temsilcilerinin, Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği'nde (FİDEM) gerçekleşen toplantısı sonucunda kararlaştırdıkları; yürüyüşün ardından gerçekleştirilecek basın açıklamasında bir...