05 / 05 / 2024

fildişi sahili merkez cami projesi

fildişi sahili merkez cami projesi

Görmez, "Başkent Yamoussoukro'da inşaatı yarım kalan Merkez Camisi'nin yapımının tamamlanması, dini yayınlar ve Kur'an-ı Kerim meali konusunda gerekenleri yapacağız" diye konuştu.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli Merkez Mahallesi'nde ''Rezerv alan'' ilan edilen yere 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı gündeme gelmişti. İlçede yaşayanların ise projeye tepkisi gittikçe büyüyor...

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Son dakika haberine göre Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) için yeni adım attı. 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.

Flaş gelişme… Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonunda enflasyon ve dolar ne kadar olacak?

2023 yılına yönelik dolar ve enflasyon tahminlerini değiştiren Merkez Bankası,  Piyasa Katılımcıları Anketi’nden çıkan verileri açıkladı. Yıl sonunda dolar, enflasyon, faiz beklentilerinde şok gelişme… İşte ayrıntılar…

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Kararın hemen ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İhtiyaç kredisi için flaş adım! Aylık faiz yüzde 1.37

İhtiyaç kredisi faizleri için Merkez Bankası’ndan dikkat çeken bir hamle yapıldı. TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıda tüketici kredisi faizleri için üst sınırın aylık yüzde 1,37 seviyesinde olması gerektiği açıklandı. İşte tüm detaylar...

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

TCMB, toplam rezervleri geçen hafta bir önceki haftaya göre; 3 milyar 39 milyon dolar geriledi, 122 milyar 599 milyon dolara kadar geriledi.  Söylenen son rakamlarla beraber Merkez Bankası rezervlerinin iki haftada 7 milyar dolar düşüş yaşadığı tespit edildi.

Depremde sadece konutların güvenli olması yetmez! İş yerleri depreme karşı dayanıklı mı? İşte işverenlere düşen görevler

İnsan Kaynakları Meslek Derneği (İKMD), merkez üssü Kahramanmaraş olan,10 ilimizde can kayıpları ve yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından çalışma hayatına yönelik bir bildiri yayınladı. Dernek, konut güvenliğinin yanı sıra iş yerlerindeki güvenliğe de dikkat çekti.

Piyasaların beklediği haber geldi! Fed beklenen adımı atacak mı?

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantısına ait tutanakları açıkladı. Toplantı tutanakları Fed'in politikasında yakın zamanda değişiklik öngörmediğini ortaya koydu.

Doların 13 gün içinde ne kadar olacağı resmen belli oldu! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Acil bakın!

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Kararın ardından dolar/TL kuru yatay seyrine devam ederken yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Doların 13 gün içinde ne kadar olacağı resmen belli oldu! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi!

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışı yapan ECB, bugünkü toplantıda da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı. Peki karar sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru...

'Merkez Bankası para basacak enflasyon yüzde 200'ü aşacak'

Asgari ücrete ve maaşları zam, EYT hamlesi ve diğer düzenlemeler için Merkez Bankası'nın 30 milyar dolar karşılığı Türk lirası basacağı gelecek yılın ortalarında ise krizin çok daha derin bir şekilde kendini göstereceği iddia edildi.

fildişi sahili merkez cami projesi Haberi

fildişi sahili merkez cami projesi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bugünün cehaleti bilgisizlik değil, hatta eğitimsizlik de değil, bilgi ve eğitimle oluşturulan cehalettir. Onun için doğru bilgi ve doğru eğitimle bunun üstesinden gelebiliriz" dedi.


Görmez, Fildişi Sahili Müslümanlarını temsilen İbrahim Binate ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Başkanlık olarak Fildişi Sahili'nde yaşayan Müslümanlara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Görmez, "Başkent Yamoussoukro'da inşaatı yarım kalan Merkez Camisi'nin yapımının tamamlanması, dini yayınlar ve Kur'an-ı Kerim meali konusunda gerekenleri yapacağız" diye konuştu.


Afrika'nın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu ve Afrikalı Müslümanlarla gecikmiş bir buluşmanın gerçekleştiğini ifade eden Görmez, "Mesafeler uzun olsa da kalplerimiz birbirine yakın. Aynı inancın bizi kardeş kıldığı insanlarız" dedi.


"Bugün birlikte savaşacağımız 3 önemli hastalık var" ifadesini kullanan Görmez, şunları kaydetti:


"Birincisi cehalettir. Bugünün cehaleti bilgisizlik değil,...