01 / 05 / 2024

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

TCMB, toplam rezervleri geçen hafta bir önceki haftaya göre; 3 milyar 39 milyon dolar geriledi, 122 milyar 599 milyon dolara kadar geriledi.  Söylenen son rakamlarla beraber Merkez Bankası rezervlerinin iki haftada 7 milyar dolar düşüş yaşadığı tespit edildi.



ülkelerin Merkez Bankası rezervleri, uluslararası ödemelerde kullanılabilir. Örneğin, bir ülke dış borcunu ödemek için Merkez Bankası rezervlerini kullanabilir veya başka bir ülkeye transfer edebilir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Açıklanan rapora göre; 17 Şubat tarihinden itibaren Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 2 milyar 241 milyon dolar düşüşle 73 milyar 389 milyon dolara geriledi. Brüt döviz rezervleri, 10 Şubat'ta 75 milyar 630 milyon dolar civarındaydı.

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası nın  toplam rezervi

Bahsi geçen zaman diliminde altın rezervleri 797 milyon dolar azalarak 50 milyar 7 milyon dolardan 49 milyar 210 milyon dolara geriledi.

İKİ HAFTADA 7 MİLYAR DOLAR AZALDI

Bu halde Merkez Bankası'nın toplam rezervleri ise, 17 Şubat haftasında bir evvelki haftaya oranla 3 milyar 39 milyon dolar düşüşle 125 milyar 638 milyon dolardan 122 milyar 599 milyon dolara geriledi.

Merkez Bankası'nın rezervlerinde iki haftada büyük düşüş kaydedilirken 7 milyar dolar azaldığı ortaya çıktı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön