21 / 05 / 2024

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

TCMB, toplam rezervleri geçen hafta bir önceki haftaya göre; 3 milyar 39 milyon dolar geriledi, 122 milyar 599 milyon dolara kadar geriledi.  Söylenen son rakamlarla beraber Merkez Bankası rezervlerinin iki haftada 7 milyar dolar düşüş yaşadığı tespit edildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye'nin merkez bankasıdır. 1930 yılında kurulmuştur ve
 ülkenin parasal ve finansal sistemini düzenlemekten sorumludur.

TCMB, Türkiye'de fiyat istikrarını sağlama temel amacına ulaşmak için para politikasının uygulanmasından sorumludur. Ayrıca bankacılık sektörünü düzenler, ülkenin döviz rezervlerini yönetir ve para basar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merkez bankasının politika faizini belirlemekten ve para politikası stratejisini belirlemekten sorumlu olan Para Politikası Kurulu'nun rehberliğinde faaliyet göstermektedir. TCMB başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve banka yönetiminin başı olarak görev yapar.

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası nın  toplam rezervi

TCMB, Türkiye ekonomisinde önemli bir rol oynamakta ve ülkedeki finansal istikrarın ve ekonomik büyümenin sürdürülmesinde kilit bir oyuncudur.

Merkez Bankası rezervleri, bir ülkenin ekonomik istikrarını korumak ve döviz kurlarını kontrol altında tutmak için önemlidir. Özellikle döviz kuru dalgalanmalarında, Merkez Bankası, döviz piyasalarına müdahale ederek rezervlerini kullanabilir ve döviz kurlarını dengelemeye çalışabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön