30 / 04 / 2024

filistin ruhsat ev yıkımı

filistin ruhsat ev yıkımı

İsrail çeşitli gerekçelerle işgal ettiği Batı Şeria'da yıkıma devam ediyor. İşgalci ekipler El-Halil kentinde Filistinli bir aileyi daha evsiz bıraktı.

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır? Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Ahşap evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sık araştırılan yapılardır. Ahşap ev yaptırmak isteyenler, bu yapılara dair birtakım sorular sormaktadır. İşte detaylar!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar, prefabrik evler için ruhsat gerekli mi soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Prefabrik evler son zamanlarda bir hayli gündemde yer almaktadır. Durum böyle olunca ruhsat ve izin konusu da prefabrik evler için araştırılmaya başlandı.

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik evler günden güne popülerleşmeye devam ediyor. Küçük bir arsa veya arazisi bulunan vatandaşlar, şehrin kalabalığından kaçmak için kendi yaptıkları prefabrik evlere sığınıyor. Peki, Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi? İşte prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar…

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Hamas'tan 'ev yıkarak halkın iradesini kıramayacaklar' açıklaması!

Hamas Siyasi Büro Üyesi Husam Bedran, İsrail'in Batı Şeria'da uyguladığı ev yıkma politikasının, "Filistin halkının direniş yolunda ilerleme iradesini kıramayacağını" belirtti.

filistin ruhsat ev yıkımı Haberi

filistin ruhsat ev yıkımı

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinli bir aileyi daha evsiz bıraktı.

Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre; İsrail askerleri El-Halil kentinin güneyindeki Yatta beldesinde Filistinli Hüseyin Muhammed Selame'ye ait evi iş makineleri aracılığıyla yıktı.

İsrail makamlarının söz konusu yeri "C bölgesi" olarak değerlendirdiği, evi de "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktığı ifade edildi.

Evde yaşayan 10 Filistinli, yıkım nedeniyle kış ortasında sokakta kalırken, Selame'ye ait aynı evin geçen yıl da yine benzer gerekçeyle İsrail güçlerince yıkıldığı dile getirildi.

Yıkım sırasında Filistinliler ile İsrail güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandığı kaydedildi.

İsrail her yıl onlarca Filistinliyi evsiz bırakıyor

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli...