05 / 05 / 2024

Filistinli Hanan

Filistinli Hanan

İsrail saldırılarında evleri yıkılan ve göçük altından çıkarılan Filistinli Hanan, yaşadığı sıkıntılı günlere rağmen hayallerini süsleyen tıp fakültesini kazandı. Hanan, evlerini yeniden inşa etmek istiyor.

İslam Memiş'ten o yatırımcılara yüreği ağza getiren açıklama: Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Filistinli militan grup Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırının ardından dünya ekonomisinde yaşanacak olasılıkları yazdı. Döviz ve altın yükselmeye devam edecek mi?  İslam Memiş, hangi yatırımcıları uyardı? İşte merak edilenler...

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...

İsrail Batı Şeria'da Filistinli tutuklunun evini yıktı!

İsrail askerleri işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bir tutuklunun evini yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilerin evlerini yıktı!

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinlilerin bazı ev ve ahırlar, "ruhsatsız" olması nedeniyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

Alkaabı İstanbul İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alkaabı İstanbul İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Amın Askarawe, Hanan Askaravı ve Jamıleh Salmanıan ortaklığında kuruldu.

Filistin'de İsrail saldırıları nedeniyle 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in saldırıları nedeniyle 100 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiği, Birleşmiş Milletlere göre 1000'den fazla, Filistinli kaynaklara göre ise 2 bine yakın evin yıkıldığı ve binlercesi de hasar gördüğü belirtildi.

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Türk Kızılayı, Filistinli ailelere kira yardımı verecek!

Türk Kızılayı tarafından İsrail'e yapılan saldırıların ardından evleri yıkılan Filistinli ailelere gıda kolisi ile kira ve ev eşyası yardımı vereceği açıklandı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinli bedevilerin konutlarını yıktı!

İşgal altında olan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinli bedevilere ait bazı evler İsrail askerleri tarafından yıkıldı...

İsrail mahkemesi Doğu Kudüs'te Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmasına hükmetti!

İsrail mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 2 Filistinli aileye ait 3 evin daha yıkımını gerçekleştirdi.

İsrail, Filistinli ailenin evini kendilerine yıktırdı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli aile, İsrail'in dayattığı yıkım ücretini ödeyemeyeceği için evini kendi elleriyle yıktı. 

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in bedevilere ait yapıları yıkmasını kınadı!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail güçlerinin işgal altında olan Batı Şeria’da Filistinli bedevilerin yapılarını yıkmasını kınadı.

Filistinli Hanan Haberi

Filistinli Hanan

İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında füze isabet etmesi sonucu evleri yıkılan ve göçük altından çıkarılan Filistinli Hanan Abdulgafur, (19) yaşadığı sıkıntılı günlere rağmen eğitim hayatından ödün vermedi ve hayallerini süsleyen tıp fakültesini kazandı. 


Han Yunus'ta ailesiyle birlikte yaşadığı yer İsrail füzeleri tarafından hedef alındığında henüz lise son sınıf öğrencisi olan Hanan, evlerinin yerle bir olduğu ve kendisinin de beş dakikadan fazla göçük altında kaldığını söyledi. 


Gazzeli Hanan, göçük altında yaşadığı duyguları, "Ürkütücü anlardı, hatırlamak dahi istemiyorum, tamamen unutmak istiyorum." sözleriyle ifade etti.  


Saldırılardan sonra hayatında büyük bir değişim olduğuna dikkati çeken Hanan, "Saldırılarda evimizin yıkılmasından sonra bir kaç defa taşınmak zorunda kaldık. Olaylardan önce mütevazi evimizde uzun vakitler ders çalışırdım, oradan oraya taşınınca derslere yoğunlaşamaz oldum." dedi.


Akrabalarından birine ait...