04 / 05 / 2024

filyos durdurma

filyos durdurma

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Danıştay 10. Dairesinin Filyos'ta kamulaştırmaya ilişkin yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Şahsi düşüncem, yüzde 80 iptal olacak. Serbest bölgeden aşırı umut görmedim" dedi...

Fethiye Üzümlü Ovası'nda taş ocağı için yürütmeyi durdurma kararı!

Fethiye'deki Üzümlü Ovası'nda faaliyete geçen taş ocağına karşı açılan davada, yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Zonguldak Filyos Limanı 2019'da açılacak!

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Filyos Limanı'nın 2019 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırmaya durdurma kararı!

Gaziosmanpaşa ilçesine yönelik ilan edilen Acele Kamulaştırma Kararı içerisinde olan Mevlana Mahallesi hakkında yapılan itirazlar ve açılan davalar neticesinde ; Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi imar planına durdurma kararı!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sites'inde uygulamayı planladığı ve esnafların karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesinin imar planının iptali için açılan davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Şişli'deki gökdelen inşaatını durdurma kararı kaldırıldı!

Şişli’deki 4 gökdelen projesinin durdurma kararı Çevre Bakanlığı’nın devreye girmesiyle kaldırıldı. Kültür Bakanlığı’nın geçici durdurma kararı istediği projenin İstanbul’un silüetini ve altyapısını bozacağı ileri sürüldü.

Başbakan Yıldırım: Filyos Limanı'nı 2019 Mayıs'ta açalım!

Filyos Limanı'nın temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, "Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor" dedi. Yıldırım açılış tarihiyle ilgili de, "2020'yi bekleyemeyiz değil mi? 2019 Mayıs'ta açalım" dedi.

Zonguldak Filyos Limanı’nın temeli bugün atılıyor!

538 milyon liralık Filyos Limanı’nın temeli bugün Başbakan Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılıyor.

Karşıyaka Stadı ihalesinin iptaline Danıştay'dan yürütmeyi durdurma!

Karşıyaka Kulübü Başkanı Altug, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin Yalı'daki stat ihalesini iptal karan hakkında Danıştay'ın yürütmeyi durdurma karan verdiğini öne sürdü.

Filyos Projesi 12 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Filyos Projesi'nin uygulanacağı bölgede incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bu projenin bu bölgeye çok ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Yaklaşık 12 bin kişilik istihdam meydana getirecek. 1.5 milyar dolarlık da yatırım burada olacak" dedi.

TEMA Vakfı'ndan Filyos Vadisi projesine tepki!

Filyos Vadisi’nin endüstri bölgesi ilan edilmesine itiraz eden TEMA Vakfı, düşünülen projenin doğal hayatı yok edeceği görüşünde. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Vadinin korunması, Türkiye’nin uluslararası yükümlülüğüdür” diyor

Filyos Vadisi Projesi doğal hayatı nasıl etkileyecek?

Filyos Deltası’nda, liman inşaatı çalışmalarına başlandı. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Filyos Limanı yapımını da kapsayan Filyos Vadisi Projesi ile bölgedeki doğal hayatın geri dönüşü olmayacak şekilde zarar göreceğine dikkat çekti

Zonguldak Filyos Limanı'nda altyapı çalışmaları başladı!

Filyos Limanı ihalesinin sonuçlanmasının ardından geçtiğimiz haftalarda yer teslimi yapılmıştı. İhale alan Şenbay Madencilik-Özgün Yapı İş Ortaklığı, bir hafta önce Çaycuma ilçesine bağlı Sazköy mevkiinde şantiye kurma çalışmalarına başladı.

Ataşehir Memorial Hastanesi'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ataşehir’deki Memorial Hastanesi’nin iki binasının kaçak katlarına ilişkin planı, İstanbul 2. İdare Mahkemesi hukuka aykırı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.

filyos durdurma Haberi

filyos durdurma

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştayın bir hakim görevlendirdiğini, bilirkişi heyetiyle keşif yapılacağını söyledi. 


Konuyla ilgili Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk'le görüştüklerini ifade eden Gülşen, "Şahsi düşüncem, yüzde 80 iptal olacak. Ben serbest bölgeden aşırı umut görmedim çünkü ben serbest bölgelerde şunu gördüm. Danıştay, zaman zaman bir sebepten veya bir cümle eksikliğinden bunları iptal edebiliyor. Daha önce Sakarya'da da iptal etmiş" diye konuştu. 


Filyos Projesi'yle ilgili devletin yeniden rapor hazırlayacağını anlatan Mithat Gülşen, şunları kaydetti:


"Tekrar ilgili bakanlıklar çalışma yapacak. Bakanlar Kurulu'nda yeniden sanayi bölgesi ilan edilecek. Tekrar bir bakanlığa yetki verilecek. Böylelikle süreç uzayacak. İlan edilen serbest bölgeler iptal edilecek çünkü burada birinci serbest bölge, kısmen olayın içine giriyor. Bu karar ilan...