30 / 04 / 2024

Filyos Limanı yatırım bedeli

Filyos Limanı yatırım bedeli

538 milyon liralık Filyos Limanı’nın temeli bugün Başbakan Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılıyor.

Cemalettin Şevli: Filyos Limanı yatırım programında, hedeflenen isdihdam sayısı 15 bin kişi!

Deniz İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Filyos Projesi kapsamında yapılacak Filyos Limanı projesinin 2014 yatırım programına alındığını açıkladı. Şevli "proje tamamlandığında hedeflenen isdihdam sayısı 15 bin kişi" dedi.

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın rekor kıracağı tarihi açıklarken, “Güvenli liman” dediği yatırım şeklini duyurdu. İşte detaylar…

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kocaeli'de 225 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve liman kenti Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 5,9 milyar TL'ye ulaşan 225 yatırım için teşvik belgesi düzenlendi.

Gayrimenkul yatırım için en güvenli liman!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, gayrimenkulün hala güvenli bir yatırım aracı olduğuna dikkat çekti. 

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Gayrimenkul yatırımı güvenli liman oldu!

Mevduat faizlerinin düşmesi ve altın ile döviz kambiyo işlemlerinde Banka Sigorta ve Muamele Vergisi’nin artırılması, yatırım trendinde borsa ve gayrimenkule olan ilginin artmasına sebep oldu. Artık, gayrimenkulün zamanı geldi...

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'na 62 milyon dolarlık yatırım!

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Demirtaş: "Ataköy Marina Mega Yat Limanına, DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Türkler yurtdışındaki liman yatırımını 29'a çıkardı!

Türk şirketlerinin yurtdışındaki liman yatırımları 29'a ulaştı. Satın alınan veya ortak olunan liman sayısının ilerleyen yıllarda 50'yi bulması planlanıyor.

Emlakçılar odası uyardı: Gayrimenkule yatırım yapın!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Madenli, iniş çıkış yaşayan piyasalarda yatırımcısını yarı yolda bırakmayan en güvenli limanın gayrimenkul yatırımı olduğuna dikkat çekerek, yatırım yapmak isteyenlere, tercihlerini gayrimenkulden yana kullanmalarını tavsiye etti.

Filyos Limanı yatırım bedeli Haberi

Filyos Limanı yatırım bedeli

Türkiye yatırımlarda fren yapmıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Filyos Limanı’nda temel bugün Zonguldak’ta atılacak. Törene, Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar da katılacak. Filyos Limanı Projesi’nin  538 milyon TL’ye mal olması planlanıyor. Projede yer teslimi 19 Temmuz’da yapılmıştı. Stratejik olarak büyük değer taşıyan Filyos Limanı Projesiyle, Karadeniz ana ihracat merkezlerinden biri haline dönüşecek. 


DEVLERDEN OLACAK

Türkiye’nin en büyük limanlarından olacak Filyos’taki altyapı işleri kapsamında 3 bin metre uzunluğunda ana mendirek yapılacak. Tali mendireğin uzunluğu ise 2 bin metreyi bulacak. Bu sayede, Batı Karadeniz’de kuzey-güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verecek bir liman kompleksi ortaya çıkmış olacak.


Bölgeyi kalkındıracak

Liman, karayolu ve demiryolu ağıyla da desteklenecek. Bu sayede, Karabük ve Bartın gibi illerin de kalkındırılması hedefleniyor. Filyos Limanı’nın geri sahasında oluşturulması planlanan sanayi...