29 / 04 / 2024

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.



Son yıllarda dijitalleşmeyle birlikte alternatif yatırım enstrümanları çıksa da altın geleneksel yatırım aracı olma özelliğini sürdürüyor. Altın yatırımcıların gözünde hem güvenli liman hem de uzun vadede her zaman kazandıran bir enstrüman.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto para piyasası hareketlenirken, şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Peki yeni enstrüman ne kadar güvenilir?

Ekonomim Gazetesi’nden Berfin Çipa uzmanlar ile konuşarak bu sorunun yanıtını aradı. Haberde, Bitcoin’in, son iki haftanın zirvesini gördüğü, kripto paraların piyasa değerinin de yaklaşık yüzde 2,14 oranında primle 1,16 trilyon dolara yükseldiği belirtildi.

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Haberde, yatırımcıların oynaklık riskini azaltan bir kripto portföyü ile olası bir krizden kaçınmanın yollarını aradığına işaret ederek bu nedenle ons altına endeksli Tether Gold (XAUT) ve PAX Gold (PAXG) gibi stablecoin’lere olan ilginin arttığı kaydedildi.

Gate Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu, kripto para piyasasında yatırımcıların getiri fırsatı bulamaması nedeniyle stablecoin'lere dönüş yaptığını, altına dönmek isteyen yatırımcıların da PAXG ve XAUT’ye talep gösterdiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön