15 / 05 / 2024

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.



YÜKSELİŞ SENARYOSU İÇİN ERKEN

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altından elde edilecek getirinin, kriptoda yatırım yapan kesimi tatmin etmeyeceğini söyleyen Dedeoğlu, fiziksel altının bulundurmanın riskli ve zahmetli olduğunun altını çizerek “Ayrıca alıp satması da masraflı bir emtia. Ancak ons altına endeksli kripto paraları saniyeler içinde makas aralığı olmadan, sıfır komisyonla alıp satmak mümkün” diye konuştu. Kendisinin de fiziki altın yerine altına endeksli coin’leri tercih ettiğini söyleyen Dedeoğlu, altında görülen en yüksek seviyenin Ağustos 2020’deki 2 bin 73 dolar seviyesi olduğunu hatırlattı.

Altın fiyatında kripto para piyasasında olduğu gibi yüksek dalga boyları ve volatilite görülmediğinin altını çizen Gate Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu, altında yeniden bir yükselişten bahsedebilmek için bin 980 dolar seviyesinin üzerine çıkmasının beklendiğini dile getirdi. ABD’de de borç tavanı krizinin tartışıldığı bu günlerde altının yükseliş fırsatını yeterince değerlendiremediğini kaydeden Dedeoğlu, önümüzdeki dönemlerde de altının yükseliş senaryosuna şüphe ile baktığını, çünkü hala en yüksek seviyesi olan 2 bin 70 dolar seviyesini henüz kıramadığına dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön