26 / 07 / 2024

finans laboratuvarı ne demek

finans laboratuvarı ne demek

Ata Finans Grubu şirketlerinden Ata Online, üniversitelere ‘finans laboratuvarları’ kurmayı planlıyor. Ata Online Genel Müdürü Sarp Demiray, “Amacımız, bilinçli yatırımcı yaratmak, eğlenerek borsayı öğretmek, finansal okuryazarlığı artırmak, yatırımcı sef

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Bakan Kurum, "Yatırım değeri 65 milyar lira" dedi ve açıkladı: İstanbul Finans Merkezi açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 Nisan'da Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla açılacak olan İstanbul Finans Merkezi'ne giderek açılış öncesi incelemelerde bulundu. İşte detaylar...

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.

Türkiye Finans Bank ne kadar promosyon veriyor?

Türkiye Finans Bank promosyon miktarı emekliler tarafından araştırılmaktadır. Peki Türkiye Finans Bank ne kadar promosyon veriyor? İşte detaylar!

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Merkez üssü Ankara'da bulunan Ziraat Bankası Haziran'da İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor.

DeFi (Merkeziyetsiz Finans) nedir?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, merkeziyetiz finans sisteminin ne olduğunu ve detaylarını kaleme aldı. 

Uluslararası Finans Merkezi'ne 10 katlı konutlar için izin!

Ümraniye’nin yeşil alanlarının, Uluslararası Finans Merkezi’ne yapılacak 'süs bahçesi' için Bakanlık kararıyla kullanılmasına karar verildi. İçinde sağlık merkezinin de olduğu yeşillikler içindeki yaklaşık 15 bin metrekarelik arazinin yerine, 10 katlı konutlar inşa edilecek. 

ICBC, İstanbul Finans Merkezi'ne mi geliyor?

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Aşan, ICBC yöneticilerini ağırladı. Yapılan görüşmede İstanbul Finans Merkezi'nin imkanlarının da ICBC yetkilileriyle değerlendirildiği öğrenildi...

Türkiye Varlık Fonu, İstanbul Finans Merkezi'ne ortak oluyor!

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi projesi hakkında konuştu. Sönmez, Kasım ayında çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu İstanbul Finans Merkezi'ne sermayedar olacak!

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi projesine hareket kazandırmayı planladıklarını söyledi. İstanbul Finans Merkezi'nin 2022'de tamamlanacağı belirtti.

Finans Merkezi’ne ‘İstanbul’ dokunuşu!

2009 yılında kurulması için çalışmalara başlanan İstanbul Finans Merkezi’nde İstanbul’u yansıtan eklemeler yapılacak. Finans merkezi için inşaat çalışmaları hızlanacak.

Merkez Bankası, İstanbul Finans Merkezi'ne taşınacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Uysal, "İstanbul Finans Merkezi'nde yerimiz var. Bazı birimlerimizin İstanbul'a taşınması konusunda çalışmalara başladık" dedi...

Roya Yapı’da ilk proje anketle şekillendi!

Roya Yapı’da ilk proje hedef kitlenin anketiyle şekillendi. Finans Merkezi’ne komşu yapılan kule için şirket nasıl bir projede oturmak istersiniz diye soruldu ve verilen cevaplarla projeyi inşa etti.

finans laboratuvarı ne demek Haberi

finans laboratuvarı ne demek

 İlk laboratuvar eylülde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne açılıyor. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi, İTÜ, hacettepe, TOBB, Ankara Siyasal, ODTÜ, Çankaya, THK, Boğaziçi, Kemerburgaz gibi üniversitelerle de görüşmeler yapılıyor. Ata Online Genel Müdürü Sarp Demiray, “Amacımız, bilinçli yatırımcı yaratmak, eğlenerek borsayı öğretmek, finansal okuryazarlığı artırmak, yatırımcı seferberliğine destek vermek” dedi.


1.1 milyon yatırımcı var

Ayrıca, öğrenciler Ata Yatırım’da staj yapma imkanı bulurken, başarılı öğrencilerin işe alınması da düşünülüyor. Proje kapsamında, üniversitede laboratuvarın kurulayacağı yerdeki bilgisayara borsa simülatörü olan AtaTradeBook yazılımı yüklenerek, anlık piyasa işlemleri yapılabilecek. Ayrıca üniversiteliler, Ata Online’ın proje partnerleri Finnet’in  analizleri ve Forex’in yayın ekranlarından yararlanabilecek.

“Şu ana kadar Ege, İstanbul Üniversitesi ve İTÜ ile AtaTradeBook üzerinden portföy yarışmaları düzenledik” diyen Demiray, bu yarışmaları geliştireceklerini kaydetti.

Borsada 1.1 milyon yatırımcı olduğunu, bu sayının artması gerektiğini...