18 / 05 / 2024

finansman kredisi konut kredileri

finansman kredisi konut kredileri

Tüketici kredilerinde finansman şirketlerinin payı hızlı büyüyor. Bu şirketlerin kredilerinde son üç yıllık artış yüzde 50’yi geçti.

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Yeni yıl öncesi en düşük faizle kredi veren banka hangisi? İşte banka banka ihtiyaç, konut, taşıt kredisi...

Yeni yıl gelmeden kredi çekmek istiyorsanız dikkatli olun! İhtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi gibi en düşük faiz oranlı bankalara haberimizde yer verdik.

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

İlk Evim Konut Finasman Paketi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Konut Finansmanı Projesi konut piyasasını nasıl etkileyecek? İşte İntegra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu'nun konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamaları...

Hedefevim’in müşteri verileri silindi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından geçtiğimiz Temmuz'da tasfiye edilen faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt edindiren şirketlerden olan Hedefevim’den, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) yollanan bildirim ile şirketin veri dosyalarının silindiği belirlendi. 

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, faizsiz finansman modeliyle konut ve araç edindiren 21 firmanın tasfiyesine karar verdi. Peki tasarruf finansman faaliyeti yürüten kaç şirket vardı? Hangi yıl kaç şirket kuruldu? İşte tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla...

Faizsiz konut şirketleri mağdurları ne yapmalı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), faizsiz finansman modeliyle konut ve araç edindiren toplam 21 firmanın tasfiyesine karar verdi. Peki faizsiz konut şirketleri hangileri? Mağdurlar ne yapmalı?

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?

Tasarruf Finansmanı Yasası konut almak isteyenlerin kazanımlarını artıracak!

Eminevim Genel Müdürü M. Musab Üstün, son dönemlerde sık sık gündeme gelen Tasarruf Finansmanı Yasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Birikimevim'den yüzde 50 hizmet bedeli indirimi!

Birikime dayalı faizsiz finansman sistemiyle konut ve araç sahibi olmak isteyenlere inovatif çözümler sunan Birikimevim, “Mutlu Hikayeler Birikimle Başlar” diyerek müşterilerilerine “Ev ve Araç Sahibi Olmanın Mutlu Yolunu” sunuyor.

Uygun finansman etkisiyle konutta rekorlar ardı ardına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağladığımız uygun finansman etkisiyle, konut ve otomobilde rekorlar ardı ardına geliyor" dedi. 

Konut finansmanı zorlaştı!

Konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili konuşan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Finansmanın kolaylaşması ile gayrimenkullerinin fiyatını yükselten ve satış fırsatını tepen mal sahiplerinin daha uzun süre beklemek zorunda kalacağını söyledi.

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

finansman kredisi konut kredileri Haberi

finansman kredisi konut kredileri

Tüketici kredilerinde finansman şirketlerinin payı hızlı büyüyor. Bu şirketlerin kredilerinde son üç yıllık artış yüzde 50’yi geçti.


Alarm seviyesine gelen cari açığın azaltılması ve tüketime dayalı büyümenin frenlenmesi amacıyla 2013 yılında alınan önlemlerin ardından, bankaların tüketici kredilerinde artış hızı yavaşlarken, tüketici finansman şirketlerinin kullandırdığı kredilerin sayı ve miktarında yaşanan hızlı artış dikkat çekiyor. 2015 yılında yeni açılan ihtiyaç kredisi sayısı 125 bin adet iken, bu sayı bu yılın sadece ilk yarısında bir milyonu aştı. Son üç yılda kredi hacmindeki büyüme ise yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşti. Parasal hacim henüz düşük düzeyde bulunmakla birlikte, tüketici finansman şirketlerinin kredi piyasasındaki paylarının hızlı artması, Merkez Bankası’nın yayınladığı son Finansal İstikrar Raporu’nda da analiz edildi. “Hanehalkı Finansman Kaynağı Olarak Finansman Şirketleri” başlıklı makalede, “Son dönemde...