28 / 04 / 2024

finikedeki yeni yapılar

finikedeki yeni yapılar

FİNİKE Belediyesi, ilçede yeni yapılacak binaların kent estetiğine uygun inşa edilmesine yönelik bir dizi uygulamanın hayata geçirilmesini kararlaştırdı.

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası tek tek açıklandı! Şimdi Temmuz zamlı yeni maaşlarınıza bakın! 

Milyonlarca vatandaşın maaşını etkileyecek asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Prefabrik ve konteyner yapılar için karar! Artık KDV alacağında…

Prefabrik ile birlikte konteyner yapıların KDV tutarlarına dair yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ne kadara yükseldi? İşte rakam rakam Temmuz zamlı yeni maaşlar...

Asgari ücrete yapılan ara zamla beraber 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarları da yükseldi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarları ne kadara yükseldi? İşte rakam rakam Temmuz zamlı yeni maaşlar...

Bursa'daki yapılar depreme hazırlanmalı!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa'daki yapıların depreme dayanıklılığını kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın 'Vatandaş gönül rahatlığıyla yeni konutta bile oturamayacak mı?' başlıklı yazısı...

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

finikedeki yeni yapılar Haberi

finikedeki yeni yapılar

Finike Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Başkan vekili Recep Özkaya'nın yönettiği oturumda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Evi ve Öğretmenevi binasının ASMEK kursları açılması için 10 yıllığına tahsis edilmesi talebi görüşüldü. MHP ve CHP'li meclis üyeleri, ASMEK kurslarının açılmasının ilçede yaşayan vatandaşlara olumlu yansıyacağını, dolayısıyla buna karşı olmadıklarını ancak her iki binanın da 10 yıl süreyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesini uygun bulmadıklarını kaydetti. Yapılan değerlendirmenin ardından konunun, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun da katıldığı toplantıda görüşülmesine karar verildi. 


Kent estetiğine yönelik daha önceki meclis toplantısında gündeme alınan ve ayrıntılı çalışma yapmak üzere İmar Komisyonu'na havale edilen konu önergeyle gündeme alınarak görüşüldü. MHP Meclis Üyesi Akın Veziroğlu, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okudu. Yeni binaları kapsayan raporda şu görüşlere yer...