26 / 07 / 2024

Fırat Kalkanı bölgesi

Fırat Kalkanı bölgesi

Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan yerleşimlerde eve dönüşlerin ve iç göçün artması inşaat sektörünü canlandırdı...

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Marmara'da fırtına uyarısı! Marmara Bölgesi'nde yarın fırtına bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'nin yaptığı uyarı ve haberin detayları...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon aralıkta sıfırın altında!

Avro Bölgesi'nde, yeni tip koronavirüs önlemlerinin devam ettiği aralık ayında yıllık enflasyon yüzde eksi 0,3 olarak belirlendi.

Katar Kızılayı ve AFAD, Amran Konut Köyü'nde 2. etabı tamamladı!

Katar Kızılayı ve AFAD’ın Fırat Kalkanı bölgesindeki işbirliği meyvelerini vermeye devam ediyor. “Amran Konut Köyü” adı verilen “Crescent Residential City” projesinin ikinci etabı tamamladı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon sıfırın altına düştü!

Avro Bölgesi'nde temmuz ayında yüzde 0,4 olan yıllık enflasyon, ağustosta sıfırın altına düşerek yüzde eksi 0,2 oldu.

Elazığ'daki Fırat İlk ve Ortaokulu depremde hasar gördü! 

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Fırat İlk ve Ortaokulu'nun da hasar gördüğü ortaya çıktı. Okul, hasarlı olması sebebiyle kapatıldı...

Suriye'de Türkiye desteğiyle tapu dairesi açıldı!

Fırat Kalkanı Bölgesi’ne dahil olan Suriye’nin Azez şehrinde Türkiye’nin desteğiyle tapu dairesi açıldı. Böylece Azez halkı gasp edilen ev ve arazilerine sahip çıkabilecek.

Kızılay’dan Fırat Kalkanı bölgesine bin konut!

Türkiye, Suriye’de hayatın normale dönmesi için yoğun şekilde çalışıyor. Bir çok alanda yardımlarda bulunan Kızılay şimdi de Fırat Kalkanı bölgesinde 1000 kalıcı konut inşa edecek.

Fırat Kalkanı bölgesi inşaatla kalkınıyor!

Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılan yerleşimlerde eve dönüşlerin ve iç göçün artması inşaat sektörünü canlandırdı...

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasını açıldı!

Malatya'da Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü yeni hizmet binası açıldı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı.

Fırat Kalkanı bölgesinde 37 okulda inşaat devam ediyor!

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz de Mart 2016’dan itibaren Fırat Kalkanı bölgesinde eğitim öğretim faaliyetlerini organize etmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Eminevim en çok konut teslimini Marma Bölgesi'nde gerçekleştirdi!

Faizsiz konut ve otomobil fırsatı sağlayan Eminevim,2016’da 8 bin konut teslimatı yaptı. Eminevim en çok konut teslimini Marma Bölgesi'nde gerçekleştirdi.

Menderes Fırat Çakıroğlu Spor Kompleksi açıldı!

2015 yılında öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı İzmir'in Menderes ilçesindeki spor kompleksine verildi.

Fırat Kalkanı bölgesi Haberi

Fırat Kalkanı bölgesi

Suriye'nin kuzeyinde teröristlerden temizlenen ilçelere halk geri dönmeye başladı. Göçler nedeniyle artan barınma gereksinimi inşaat sektörünü canlandırdı. Sektördeki hareketlilik ekonomiye de olumlu yansıdı. Suriye'nin daha güvenli olan yerleşim yerleri oldukça fazla miktarda göç alıyor.

Anadolu Ajansı'ndan Ömer Koparan'ın haberine göre, Fırat Kalkanı Harekatı sonrası 1 milyonun üzerinde nüfusa ulaşan bölgede siviller barınma sıkıntısı yaşıyor. Hayatın normale dönmesi inşaat sektörünü hareketlendirdi. 

Emlak vergisi yerel meclislerin bütçesine katkıda bulunuyor

Azez Yerel Meclis Başkanı Muhammet Hac Ali, Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı. Ali, "Dışardan gelenler bölgenin ekonomisine destek sağladı. İş yerleri açtılar. İnşaat yapımı, arazi alım ve satımları arttı. Azez ilçesi kentsel şeması 100 yıl öncesine ait. Çarpık yapılanmaya izin vermemek için belediye ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyor." dedi.

Hacı Ali, mimar ve mühendislerle kentsel çözümler...