03 / 05 / 2024

fitch istanbul ekonomi

fitch istanbul ekonomi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Maliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul'un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti..

İstanbulluların ilk üç sorunu belli oldu: İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğine dikkat çekerken, ilk üç sorun İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi oldu. İşte ayrıntılar... 

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

İstanbul Ekonomi Zirvesi 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefliyor!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ve 10 ülkeden katılımın beklendiği İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde, önemli panellere ev sahipliği yapmanın yanı sıra 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturulması bekleniyor.

Fitch Ratings, İstanbul ofisini kapatıyor!

New York merkezli, dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings, İstanbul ofisini kapatıyor.

Aykurt Nuhoğlu: İstanbul'da dönüşüm ekonomi için yapılıyor!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kadıköy'de yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını anlattı. Başkan Nuhoğlu İstanbul’da kentsel dönüşünün insan hayatı için değil ekonomi için yapıldığını söyledi.

Fitch'ten Türkiye için uyarı!

Türkiye için not kararını 27 Ocak'ta açıklayacak olan Fitch, Türkiye'deki siyasi risklerin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Fitch, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu ve görünümünü teyit etti.

Tosiad İstanbul Ekonomi Zirvesi 17 Ocak'ta!

Tokatlı Sanayici ve İşadamları Derneği- TOSİAD İstanbul Şubesi tarafından “ Tokat'tan 7 Tepe'ye, 7 Tepe'den 7 Kıta'ya ” temalı “ Tosiad İstanbul Ekonomi Zirvesi ” düzenleniyor.

Fitch'ten 'küresel ekonomi' tahmini!

Eylül ayından bu yana Euro Bölgesi ve Japonya'daki gelişmelerle küresel ekonomik görünümün bir miktar zayıfladığına dikkat çeken Fitch, 2015 ve 2016 yılları için 'Küresel ekonomik büyüme güçlenecek' değerlendirmesinde bulundu

fitch istanbul ekonomi Haberi

fitch istanbul ekonomi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Maliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul'un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye ekonomisi için itici bir güç. İthalat ve ihracat açısından da böyle. Türkiye'nin toplam ithalat ve ihracatının yüzde 50'si İstanbul üzerinden gerçekleşiyor" dedi. Akyıldız, bu yıl yayımlanan raporlarında İBB'nin güçlü bir mali performansa sahip olduğunu teyit ettiklerini ifade...