21 / 05 / 2024

Fitch türkiye değerlendirme

Fitch türkiye değerlendirme

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, “ Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.

Piyasalar Fitch’in Türkiye değerlendirmesine odaklandı!

Piyasalar bu hafta kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin yapacağı değerlendirmeye odaklanacak. Uzmanlar kredi notunda görünümün durağandan negatife çekilebileceğini bildiriyorlar

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Fitch, Türkiye'nin B notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunun 'B' olduğunu, görünümü 'negatif' olarak onayladı.

Moody's 2021 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2021'de Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin muhtemel değerlendirme tarihlerini bildirdi.

Fitch Türkiye'deki yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notunu düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notu görünümünü düşürdü.

Moody's 2020 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünün, gelecek yıl 5 Haziran ve 4 Aralık'ta değerlendirilebileceğini bildirdi.

Fitch, Türkiye'nin notunu değiştirecek mi?

Ekonomistler, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in 18 Eylül Cuma günü yapacağı Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor.

DenizBank Türkiye'de Yılın Bankası seçildi!

DenizBank Financial Times Grubu bünyesinde bulunan The Banke r'ın, bankacı ve analistlerin görüşlerine dayanarak yaptığı değerlendirme sonucunda 2014 yılında "Türkiye'de Yılın Bankası" ödülüne layık görüldü.

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Fitch, Türkiye’nin notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.

Fitch, Türkiye’nin notunu ve görünümünü değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden "BBB-" olan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü teyit ederek, Türkiye'ye "yatırım yapılabilir"e devam dedi.

Türkiye'de markalı emlak danışmanlığı oranı yüzde 5!

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün giderek büyümesi, bu sektörün tüm yan dallarının da gelişmesine neden oluyor. Özellikle son yıllarda ön plana çıkan markalı emlak danışmanlığının payı ne yazık ki Türkiye'de hala yüzde 5'lerde kalıyor

Fitch türkiye değerlendirme Haberi

Fitch türkiye değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins,  petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık baskısını azaltacağını belirterek, Türkiye için bu yıl ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,7’de yüzde 3’e yükselttiklerini açıkladı.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rawkins, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonuna ilişkin büyüme tahminlerini yüzde 2,7’den yüzde 3’e yükselttiklerini belirterek, Türkiye’nin büyüme oranının 2015’te yüzde 3,3, 2016’da ise yüzde 4’e yükselmesini beklediklerini söyledi.


Türkiye’nin ekonomik büyümesinin güçlendiğini belirten Rawkins, “Evet, Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.


Revizyonun gerekçelerini ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Paul Rawkins, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ivme kazandığını belirterek, "Görünen o ki bu yılın son kısmındaki performans, düşük petrol fiyatlarıyla destekleniyor. (Türkiye için)  Düşük petrol fiyatları bazı şeyleri...