06 / 05 / 2024

fokart Basmane çukuru

fokart Basmane çukuru

Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için açılan satış ihalesini kazanan üçlü konsorsiyumdan iki şirketin çekilmesi sonrası projenin, Folkart Yapı tarafından hayata geçirileceği bildirildi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

Naci Görür'den Marmara Denizi'nin deprem potansiyeline dair açıklama!

Marmara Denizi'nin deprem potansiyeline ilişkin olarak paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Çekmece açıkları ile Orta Marmara Çukuru arasındaki kol yaklaşık 70 km uzunlukta. Kırılırsa en az 7.2 büyüklükte deprem üretir" diye konuştu…

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Eyüpsultan çukuru kazasında müteahhit tutuklandı!

Eyüpsultan’da bulunan inşaatta 9 yaşındaki İhsan Baran Geldi’nin çukura düşüşüp hayatını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirilen soruşturma sonlandı. Müteahhit Emrah D. tutuklandı.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Folkart'tan Basmane açıklaması: Süre doldu Basmane iade edildi!

TMSF’nin ihale sözleşmesinde belirlediği 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, Folkart hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti...

Konak'ta imar barışı için danışma desteği!

Konak Belediyesi, İmar Barışı konusunda vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Basmane’deki hizmet binası girişine danışma masası kurdu.

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Basmane'deki kriz bitti!

Güçbirliği Holding'in borçları nedeniyle TMSF'nin çukura el koyup satmasının ardından, Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Kemal Zorlu tarafından satışın iptaline yönelik açılan dava geri çekildi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile holding arasındaki pürüzler giderildi.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

fokart Basmane çukuru Haberi

fokart Basmane çukuru

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yaptığı açıklamada, 80 milyon dolar bedelle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) satın alınan projenin hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Üçlü konsorsiyumun diğer üyeleri, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar ile verdikleri karar doğrultusunda ortaklığı sonlandırdıklarını aktaran Sancak, Folkart’ın yola tek başına devam edeceğini kaydetti.


Sancak, proje için dünya çapında iddia taşıdıklarını, yeni ve farklı bir mimari anlayışla İzmir’den Türkiye ve Avrupa’ya örnek olacak simge bir proje gerçekleştirmek istediklerini belirterek, şunları ifade etti:


"Uzun yıllardır İzmir gibi çok değerli tarihsel mirasa sahip bir şehir için mahcubiyet duygusu yaratan, sonunda halkın söylemiyle 'utanç çukuru' adını alan şehrin kalbindeki bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, ortak akıl ışığında...