29 / 08 / 2024

Fon hesabına alınan kazanç

Fon hesabına alınan kazanç

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Fon hesabına alınan kazanç başlıklı konuyu kaleme aldı. Fon Hesabına Alınan Kazancın 5 Yıl İşletmeden Çekilmemesi Fon hesabına alınan kazancın, sermayeye ilavesi mümkün bulunmaktadır...

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Üç ay önce iki kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatlarının düşeceğini söyleyerek 'Üç ay önce 2 kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor!' örneğini verdi. 

1935'te konut sahiplerinden alınan eksik ve fazla vergilere çözüm getirilmiş!

1935 yılında bina vergilerinin artırılması gündeme gelmiş. Alınan vergilere göre binaların değerinin artırılmamasına karar verilmiş. 

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Bunu yapanların hesabına her ay 12 bin 659 TL yatırılacak! Bu parayı mutlaka alın!

Ekim ayına girmemize sayılı günler kala vadeli mevduat faizleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor.  Bunu yapanların hesabına her ay 12 bin 659 TL yatırılıyor. Hemen bakın...

Ziraat Bankası bunu yapan herkesin hesabına para yatırıyor! Bu parayı hemen alın!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası yeni bir kampanya düzenlediğini duyurdu. Kampanya kapsamında, müşterilerinin hesabına 300 TL yatıracağını açıklayan Ziraat Bankası, detayları ve katılım koşullarını da paylaştı.

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Alınan binlerce ehliyet geri veriliyor, puanlar siliniyor!

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırmasıyla ilgili açıklasında, ehliyeti alınan kişiler için de çok önemli haberi verdi.

Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın...

Uzman öğretmenlik maaşları, son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın...

Kamuyu dolandıran çeteye Demir Yumruk operasyonu: İş adamı Erol Evcil gözaltına alındı

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara yönelik 29 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 300'e yükseldi. Gözaltına alınan isimler arasında iş adamı Erol Evcil de bulunuyor.

Fon hesabına alınan kazanç Haberi

Fon hesabına alınan kazanç

Fon hesabına alınan kazanç 

d) Fon Hesabına Alınan Kazancın 5 Yıl İşletmeden Çekilmemesi Fon hesabına alınan kazancın, sermayeye ilavesi mümkün bulunmaktadır. Fon hesabına alınan kazanç tutarının sermayeye ilave dışında, beş yıl içinde başka bir hesaba nakledilmesi, işletmeden çekilmesi veya dar mükellef kurumlarca ana merkeze aktarılması ya da kurumun tasfiyesi halinde, istisna uygulanması nedeniyle zamanında tahakkuk etmeyen vergiler, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte tahsil edilecektir. 

Fon hesabında tutulması gereken süreden, satışın yapıldığı yılı izleyen beşinci yılın sonuna kadar olan sürenin anlaşılması gerekmektedir. Kazancın sermayeye ilave edilmesi durumunda da aynı süre geçerli olacaktır. 

Fon hesabında tutulan kazanç beş yıl içinde veya beş yıl geçtikten sonra işletmeden çekilmesi halinde kar dağıtımı sayılarak stopaj vergilemesine konu edilecektir. 

e) Gayrimenkulün Elden Çıkarılma Şekli istisnadan yararlanabilmek...