20 / 05 / 2024

forinsight istatistik

forinsight istatistik

Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye’nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından “2012 yılı Tüketici Değerlendirmeleri Araştırması” gerçekleştirildi.

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Piyasa uzmanı Özgür Demirtaş'ın yaptığı paylaşım Türkiye gündemine bomba gibi düştü

Ekonomi dehası Özgür Demirtaş, sosyal medyada gündeme gelen ve en çok konuşulan TÜİK'in yayınladığı istatistiği, 'Çok ama çok acı bir istatistik' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı. İşte haberin detayları.

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Dünya üzerinde işsizlik yayımaya devame derken Avrupa'da da işszilik oranları belirlendi. Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi Eurostat'ın verilerine göre kasım ayında işszilik oranı yüzde 6,5 olarak tespit edildi

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Konut satışları Şubat’ta yükselişe geçti!

TÜİK tarafından açıklanan konut satışları istatistik rakamlarına göre; konut satışları Şubat ayında yüze 15 artış kaydetti. 

Almanya'daki ev kiraları cep yakıyor!

Almanya’daki ev kiraları ve emlak fiyatı artışlarında Münih liderliğini yine korudu. Konut kiralarıyla ilgili istatistik verilerini yayımlayan statista’nın son yaptığı açıklamaya göre Bavyera’nın başkenti Münih’te ortalama kira bedeli metrekare başına 18 euro 61 cent oldu.

Zonguldak'ta 379 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik, kurumun Mayıs 2019 ayı ile ilgili hazırladığı istatistik verilerini paylaştı.

Markalı konut üreticileri yabancı yatırımcıya yöneldi!

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2018'de yabancılara 39 bin 663 adet konut satışı yapıldı. Bu veriye göre yabancılara yapılan konut satışı önceki yıla göre yüzde 78 artış kaydetti. 

İpotekli konut satışları düşüşte!

TÜİK'in bugün açıkladığı Şubat ayı konut satış istatistik verileri, ipotekli konut satışlarının düşüşte olduğunu ortaya koyuyor..

forinsight istatistik Haberi

forinsight istatistik


Bu Yılın En Başarılı Bulunan İnşaat Firması Ağaoğlu...

Tüketicilere göre bu yılın en başarılı inşaat firması %35 ile Ağaoğlu. Bunu %15 ile Sinpaş GYO, %14 ile TOKİ ve %5’erlik oranlarla Fi Yapı ve Dumankaya İnşaat takip ediyor. Bu yıl inşaat sektöründe yapılan agresif reklamların ve sponsorlukların firmaların başarılı bulunmasına ve algısına da etki ettiği bu bulgu ile dikkat çekmekte. Ağaoğlu’nu en başarılı bulanlar ağırlıklı olarak 35-44 yaş arası grup. Sinpaş GYO ise kadınlar ve 25-34 yaş arası kesim tarafından daha çok başarılı bulunuyor. 




TV Reklamlarıyla En Çok Akıllarda Kalan Marka Turkcell

Araştırmaya katılan tüketicilere göre; bu yıl TV reklamlarıyla en çok akıllarda kalan marka %15 ile Turkcell. Turkcell’i, %5 ile Vodafone ve Avea takip ediyor. Ardından %4 ile Coca-Cola ve Ülker, %3...