02 / 05 / 2024

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Dünya üzerinde işsizlik yayımaya devame derken Avrupa'da da işszilik oranları belirlendi. Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi Eurostat'ın verilerine göre kasım ayında işszilik oranı yüzde 6,5 olarak tespit edildi



Avrupa'daki işsizlik oranları ülkeden ülkeye büyük farklılıklar gösterebilir. Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi Eurostat'ın verilerine göre,  Avrupa Birliği'ndeki (AB) işsizlik oranı Aralık 2021'de %6,7 idi. Ancak bu sayı, AB içindeki her bir ülkede önemli ölçüde farklılık gösterebilir.  Örneğin Aralık 2021 itibarıyla Almanya'da işsizlik oranı %5,3 iken İspanya'da %16,1 oldu. Bu rakamların sadece tahmini olduğunu ve zaman içinde değişebileceğini not etmek önemlidir. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin kasım ayı işsizlik oranları yayımladı.

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Buna göre, AB'de ekim ayında yüzde 6 bazında olan mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı, kasımda aynı seviyeyi muhafaz etti. Euro Bölgesi'nde de ekimde yüzde 6,5 olan işsizlik oranı, kasımda sabit kaldı. İşsizlik oranı, geçen senenin kasım ayında Euro Bölgesi'nde yüzde 7,1, AB'de ise 6,5 seviyesinde belirlenmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön