17 / 05 / 2024

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

Dünya üzerinde işsizlik yayımaya devame derken Avrupa'da da işszilik oranları belirlendi. Avrupa Birliği'nin istatistik ofisi Eurostat'ın verilerine göre kasım ayında işszilik oranı yüzde 6,5 olarak tespit edildi



10 MİLYONU EURO BÖLGESİ'NDE YER ALDI

Ülke bazında bakıldığında işsizlik oranı, kasımda İspanya'da yüzde 12,4, Yunanistan'da yüzde 11,4, İtalya'da yüzde 7,8, Fransa'da yüzde 7 ve Almanya'da yüzde 3 oldu. AB'de işsiz sayısı kasımda 12 milyon 950 bin seviyesinde olurken, bunun 10 milyon 849 bini Euro Bölgesi'nde yer aldı. Kasımda 25 yaş altı genç işsiz sayısı AB'de 2 milyon 880 bin, Euro Bölgesi'nde 2 milyon 353 bin olarak belirlendi. Genç işsizlik oranı, AB ve Euro Bölgesi'nde yüzde 15,1 olarak ölçüldü.

Avrupa şimdilik stabil tuttu! Kasım ayında yükselmedi

İşsizlik oranı, işsiz ancak aktif olarak iş arayan ve çalışmaya istekli olan işgücünün yüzdesinin bir ölçüsüdür. İşsiz kişi sayısının, hem istihdam edilen hem de işsizleri içeren işgücündeki toplam kişi sayısına bölünmesiyle hesaplanır. İşsizlik oranı, bir ekonominin sağlığının önemli bir göstergesidir ve ekonomik büyüme, iş yaratma ve işlerin mevcudiyeti gibi bir dizi faktörden etkilenebilir. Yüksek bir işsizlik oranı zayıf bir ekonomiye işaret ederken, düşük bir işsizlik oranı güçlü bir ekonomiye işaret edebilir. İşsizlik oranı genellikle yüzde olarak rapor edilir ve sıklıkla iş piyasasının gücünün bir ölçüsü olarak kullanılır.

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön