08 / 07 / 2024

fotogrametrik harita ne demek

fotogrametrik harita ne demek

Bir arazinin eğimini ve eşyükseklik eğrilerini de gösteren haritalar fotogrametrik harita olarak nitelendiriliyor. Fotogrametrik harita nedir, detayları...

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

Gayrimenkul firmalarının değerleme sektörüne kattıkları!

Çizgi Gayrimenkul Değerleme A.Ş. İş Geliştirme Sorumlusu Harita Mühendisi Cemre Şalcı, gayrimenkul firmalarının değerleme sektörüne kattıklarını yazdı. 

Kentsel dönüşümün temeli Harita ve Kadastro Mühendisliği'dir!

Başkan Toru, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen programda NEÜ Harita Mühendisliği Bölümü öğrencilerine mesleki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Güneşli Nurol Park harita!

Güneşli Nurol Park harita bilgilerine göre proje, Atatürk Havalimanı'na 5 dakikalık mesafede yükseliyor. İşte, Güneşli Nurol Park harita!

Mesa Marmara harita!

Mesa Marmara harita bilgilerine göre, İDO Kartal İskelesine , Bağdat Caddesi'ne ve Pendik İskelesi'ne yakın konumda inşa ediliyor. İşte, Mesa Marmara harita!

Vadiyaka Başakşehir harita!

Vadiyaka Başakşehir harita bilgilerine göre proje, Olimpa Alışveriş Merkezi’ne ve Şehir Hastanesi'ne çok yakın bir konumda yer alıyor.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Rezerv alanları ne olacak?

Kentsel dönüşümde Bakanlık; riskli yapılara, rezerv yapı alanlarına ve riskli yapıların bulunduğu taşınmazlara ilişkin her tür harita, plan, proje, arazi ve arsa düzenleme işlemleri ile toplulaştırma yapmaya yetkili oluyor. Peki, rezerv alanları ne olacak

Balance Güneşli harita!

Teslimlerine 2015 yılında başlanması planlanan Balance Güneşli Bağcılar projesinde 118 adet plaza ve cadde ofis, 140 adet ev ve loft ofis ve 43 adet mağaza yer alıyor. İşte Balance Güneşli harita...

Azimut Harita İmar Planlama Mühendislik Müşavirlik ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azimut Harita İmar Planlama Mühendislik Müşavirlik ve Ticaret Limited Şirketi, Umut Aziz Güneş, Okan Dinç tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Nisan'da kuruldu.

Harita Müdürlüğü ne iş yapar?

Harita Müdürlüğü hangi görevleri yerine getirir? Belediyelerdeki Harita Müdürlükleri'nin faaliyetleri nelerdir? Belediye Harita Müdürlüğü ne iş yapar? Harita Müdürlüğü hangi çalışmalarda bulunur? Harita Müdürlüğü'nün görevleri nelerdir?...

2. Abdülhamid’in kültür ve sanat mirası yeni projelerle gün yüzüne çıkıyor!

2. Abdülhamid’in kültür ve sanat mirası yeni projelerle gün yüzüne çıkıyor. Yıldız Sarayı arşivlerindeki harita ve planlar, payitahtın bir asır evvelki coğrafî, mimarî, idarî ve nüfusuna dair ilginç detayları meraklılarına sunuyor...

Sultan 2. Abdülhamid'in haritaları gün yüzüne çıktı!

Sultan 2. Abdülhamid'in bizzat hazırlattığı 150 harita ve plan; tarihte ilk defa gün yüzüne çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi l Kültür AŞ, Sultan II. Abdülhamid dönemine ait 150 harita X ve planı gün yüzüne çıkararak tek kitapta bir araya getirdi.

fotogrametrik harita ne demek Haberi

fotogrametrik harita ne demek

Fotogrametrik harita nedir?

Harita mühendislerinin anabilim dallarından biri olan fotogrametri eski yunancadaki photos-grama-metron kelimelerinden oluşan; ışık ile çizerek ölçme anlamına geliyor.


Fotogrametri anabilim dalının kapsamı şunlardır;

*Fotogrametri

*Uzaktan algılama

*Görüntü işleme

*Lazer tarayıcılar (yersel ve havadan)

*Hava kameraları (klasik ve dijital)

*Sensör tabanlı mekansal veri üretimi

*Görüntü bazlı mekansal veri analizi

*Radar verilerinin işlenmesi ve analizi

*Mekansal nesne çıkartımı


Peki fotogrametrik harita nedir?

Fotogrametrik harita nedir sorusunun yanıtına gelince, fotogrametrik harita, uçak veya uydu ile çekilen fotoğrafların kıymetlendirilmesi sonucu oluşan, arazinin eğimini ve eş yükseklik eğrilerini de gösteren haritalardır.



Işıl Seren...