02 / 05 / 2024

Fransa Strazburg türk okulu

Fransa Strazburg türk okulu

Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. Hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

80 Türk şirketi MAPIC'e çıkarma yapacak!

Perakende devleri ve gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerini Fransa’nın Cannes kentinde 13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek MAPIC’e, 80 Türk şirketi çıkarma yapacak...

MAPIC'te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak!

Fransa Cannes’da kapılarını 24. kez açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalarla fuarda Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişiyi aşkın ziyaretçiyle yer alıyor. 

Mehmet Özhaseki MIPIM'de türk ve yabancı inşaat firmaları ile bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de Türk ve yabancı inşaat firmaları ile bir araya geldi.

Çinli SCPG, Türk markalarını yatırıma davet etti!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Çin’in en büyük alışveriş merkezi (AVM) yatırımcılarından biri olan SCPG, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MAPIC Fuarı’na Türk markalarını Çin’de mağaza açmaya davet ettiğini bildirdi.

Mipim’de Türk Belediyeleri projelerini tanıttı!

Fransa’nın Cannes şehrindeki gayrimenkul fuarı Mipim’de Türk belediyeleri adeta şov yaptı. Balıkesir Belediyesi’nden Beyoğlu’na, Ordu Belediyesi’nden Kocaeli’ye kadar onlarca şehir etkinlikte boy gösterdi.

İstanbulSMD MIPIM 2016'da Türk mimarlarını tanıttı!

İstanbulSMD bu yıl ilk kez resmi olarak bulunduğu MIPIM’de, Türk mimarlarının yurtdışı pazarlara açılması için önemli bir adım attı. Fransa’nın Cannes kentinde her yıl yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor.

Fransa Strazburg'da Yunus Emre Lisesi açıldı!

Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. Hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

MAPIC'teki Türk markalar artıyor!

19-21 Kasım arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC'e, Türk markalarından büyük ilgi var. MAPIC'teki Türk markalar artıyor.

Türk markaları MAPIC’te görücüye çıkacak!

Fransa Cannes’da düzenlenen uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, Türk markalarından giderek artan bir ilgi görüyor.‘Turkish Brands’ standında yer alan markalar arasında; Bernardo, Çilek, Damat Tween, Esse ve Kiğılı yer alıyor...

Türk- Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu 23 Eylül'de!

Fransa Büyükelçiliği; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye’deki Büyükşehir Belediyelerinin de yer alacağı, sürdürülebilir şehircilik konulu bir sempozyum düzenliyor. Türk- Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu 23 Eylül 2014 tarihinde yapılacak.

Fransa'daki yangında üç kişilik Türk aile öldü!

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde bir binada çıkan yangında, Türk aileden 3 kişi hayatını kaybetti. Mulhouse'daki bir binanın birinci katında dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı...

Fransa Strazburg türk okulu Haberi

Fransa Strazburg türk okulu

Strazburg'da hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.


Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. 


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) arazisinde, 2 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 3 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Yunus Emre Lisesi, Fransa'da eğitim veren ilk Türk ve üçüncü Müslüman lisesi oldu.


AA muhabirine bilgi veren Yunus Emre Lisesi Proje Koordinatörü Murat Ercan, 350 kişi kapasiteli lisenin halihazırda hepsi mülakatla alınan 22 öğrenciye eğitim vereceğini bildirdi. 


Yıl içerisinde nakille daha fazla öğrenci beklediklerini ifade eden Ercan, önümüzdeki yıl açılacak yurt binasıyla sağlanacak kapasite sayesinde, Strazburg dışından da öğrenci kabul edeceklerini söyledi. Ercan, aynı zamanda, yine önümüzdeki yıl hizmete girecek ortaokul kısmıyla öğrenci sayısının artmasını beklediklerini dile getirdi.


Öğrenci...