18 / 05 / 2024

fransada pilotların grevi bitti mi

fransada pilotların grevi bitti mi

Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, Air France pilotlarının grevine neden olan düşük maliyetli Transavia projesinin iptal edildiğini duyurdu. Air France yönetimi ise projenin sadece askıya alındığını bildirdi...

Türkler ABD’de ev alırken nelere dikkat etmeli!

ABD’den ev satın alan, pilotların çoğunlukta olduğu 150 Türk yatırımcı, bir Türk emlakçı tarafından dolandırıldı. Bu haber yurt dışında yatırım yapmak isteyenlerin aklını karıştırdı. Realogics Sotheby’s şirketinin Seattle’daki emlak danışmanı Murat Dabağoğlu dikkat edilmesi gerekenleri yazdı

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Tesla sahipleri açlık grevi başlattı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu ve dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Tesla'nın araç sahibi olduğu belirtilen bir grup Norveçli, otomobillerinin sık sık arızalanması nedeniyle açlık grevi başlattı.

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor!

40 kentte inşaatları durdurma kararı alan 20 bin İMKON üyesi, çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'de boykota başlamıştı. İnşaatçıların grevi bugün 17:00'da sona eriyor. 

Yabancıya konut satışı için sınırlama talebi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Ege Cansen bugün kaleme aldığı "Müteahhit grevi" yazısında  müteahhitlerin grevini kaleme aldı.

THY, Elazığ'da anaokulu inşa ediyor!

Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli kabin memurları ve pilotların kurduğu İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, anaokulu projesi için yardımseverlerin desteklerini bekliyor.

Başaran Holding'in İran'da düşen jetiyle ilgili gelişme!

Türk Hava Yolları (THY) uçağının kokpit ekibinin, İran'da düşen jeti sistemde gördüğü ve dakikalarca bağlantı kurmaya çalıştığı bilgisi ortaya çıktı. Pilotların Türkçe anonsla jeti uyarmaya çalıştığı telsiz konuşmalarına yansıdı.

Mina Başaran'ın öldüğü jetle ilgili ön rapor açıklandı!

Başaran Holding'e ait uçağın İran'da düşmesiyle ilgili ön rapor hazırlandı. Rapora göre, uçağın üç hız göstergesinden birinin arızalandığı ve pilotların hatalı müdahalede bulunduğu yer aldı...

Binlerce pilot ve hostes Arnavutköy'e taşınıyor!

Atatürk Havalimanı 29 Ekim'den itibaren kademeli bir şekilde kapatılıyor. Bu sebeple Beylikdüzü, Ataköy, Sefaköy gibi semtler de yaşayan pilotlar ve hostesler Yeni Havalimanı'na yakın yerlere taşınıyor.

Babacan Holding, TALPA Dünya Pilotlar Günü Balosu’na sponsor oldu!

Babacan Holding, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA’nın 26 Nisan’da düzenleyeceği Dünya Pilotlar Günü Balosu’na sponsor oldu. Etkinlik 26 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleşiyor.

Toskana Orizzonte projesi pilotlar tarafından tercih ediliyor!

Büyükçekmece göl vadisinde yer alan ve yatay mimarisi ile dikkat çeken Toskana Orizzonte projesi 3. Havalimanına yakınlığı sebebiyle pilotların tercihi oluyor.

Esenyurt'daki konut batağının son kurbanı pilotlar oldu!

Aralarında 150’yi aşkın pilotunun da olduğu yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut projesinden ev aldı. 24 ayda teslim edilmesi gereken evlerin temeli dahi atılmadı.

Lufthansa greve gitti! Uçuşlar iptal oldu!

Atatürk Havalimanı’ndan Frankfurt’a gidecek yolcular, Lufthansa Hava Yolları’nda çalışan pilotların iş bırakma eylemleri nedeniyle uçuşlar iptal edilince mağdur oldu. Yeni bilet almak için saatlerdir sırada bekleyen yolcular uzun kuyruk oluşturdu...

fransada pilotların grevi bitti mi Haberi

fransada pilotların grevi bitti mi

Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, Air France pilotlarının grevine neden olan düşük maliyetli Transavia projesinin iptal edildiğini duyurdu.


Air France yönetimi ise projenin sadece askıya alındığını bildirdi.


RMC radyo kanalına konuşan Fransız bakan, "Avrupa'da Air France'a bağlı Transavia şirketinin kurulması projesi iptal edildi. Üç aylığına askıya alınmadı, tamamen iptal edildi" dedi.


Havre kentine bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Manuel Vals de projenin iptal edildiğini doğruladı.


Bu açıklamaların ardından Europe 1 radyo kanalına konuşan Air France Genel Müdürü, projenin iptal edilmediğini ve sadece askıya alındığını savundu.


Gagey, "Bu projeyi askıya aldık, sendikaya tekrar projeyi anlatmamız ve bir çıkış yolu bulmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.


Fransa'da devlet, Air France hisselerini yüzde 16'sını elinde bulunduruyor.


Air France pilotlarının 10 gün önce başlattığı grevin, şirketi 200 milyon avro zarara soktuğu tahmin ediliyor.


Air...